Placc: A hely, ahol a kreativitásé a főszerep

Győr+
2025.12.08. 06:37

Győr város szívében van egy hely, ahol a HR szakember fakanalat ragad, a közgazdász macaront süt, az újságíró tésztát gyúr. Ez a Placc, Győr legszínesebb gasztro és rendezvényhelyszíne. A vasútállomástól mindössze néhány perc sétára található közösségi térben mindenki megtalálhatja azt, ami feltölti és inspirálja!

A Placc története hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor Papp-Bartha Angi és férje, Péter megálmodtak egy helyet, ahol a sütés, főzés és alkotás öröme mindenki számára elérhető. Egy új, kreatív közösségi tér ötlete abszolút illeszkedett Angi személyiségéhez, hiszen pedagógusként végzett, később a HR világában dolgozott, majd elvégzett egy cukrász iskolát is. Mindig is szeretett emberekkel foglalkozni és tanítani, a cukrászat pedig lehetőséget adott számára arra, hogy művészi vénáját is kibontakoztassa. A Placc így lett számára második otthon, ahol a tanulás, az alkotás és a közösség valódi egységet alkot.

A Placc egyik legizgalmasabb, központi része a konyha, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt felfedezhetik a nagy világ számos fűszerét és ízét. A résztvevők bejárhatják India, Mexikó, Japán, az Egyesült Államok és a mediterrán térség konyháit. Mindig az adott kultúrára jellemző alapanyagokkal, fűszerekkel és eszközökkel dolgozunk, így igazán autentikus élményben lehet része a Placc-ra látogatóknak. Indiai főzőkurzusainkon például Sara néni, azaz Saraswathi Venkatesha saját, indiai masinájával darálja a chutney-t, de a közel-keleti órákon is hagyományos tagine-ban sülnek a finomabbnál finomabb ételek.

Az amerikai és mexikói konyha szakértőjével, Sebestyén Eszterrel pedig burritót, churrost készíthetnek a vendégek.

Nemrég csatlakozott a csapathoz Viktória , aki az olasz konyha szerelmese, így vele házi tésztát készíthetnek az olasz konyha rajongói.

Kovács Vivien vegán séffel egészséges, tej és tojásmentes verzióban kóstolhatják meg az ideérkezők a japán ételeket.

A sokszínű kínálat része továbbá a hormonbarát&mentes főzőkurzusok személyi edzővel és táplálkozási tanácsadóval, Ágh-Szabó Tamarával, valamint a pszichológiával fűszerezett főzőtanfolyamok, ahol a gasztronómia az önismerettel találkozik.

Sütemény készítés és tésztanyújtás nélkül nincs Placc! Hagyományos magyar rétesek, francia és olasz desszertek, szezonális finomságok, bonbon és sütibox készítés, tarte, cream tarte és cake pop órák, és természetesen a mindig népszerű macaron kurzusok várják az érdeklődőket. Hajdú Móni, a Placc profi cukrásza és instruktora gazdasági területről érkezett, de a sütés iránti szeretete végül új hivatást adott neki. Ma már a Placc-on adja tovább tudását, sokszínű sütemény készítő kurzusain.

Rétes-mesterünk Bense Judit éveken át járta az országot réteseivel, és egy rétes-Guinness rekord kísérletben is részt vett! Most a Placcon segít mindenkinek elkészíteni a tökéletesen vékony, házi rétest.

A Placc nem csupán a gasztronómiáról szól; igazi kreatív műhelyként is működik. Készíts Angival cukormasszából olyan élethű virágokat, amelyek megtévesztésig hasonlítanak az igaziakra! Aki inkább a festészet szerelmese, azt Irsai Hortenzia grafikus és dizájner vezeti be az akvarellfestés világába. Workshopjain felnőttek és gyerekek egyaránt átélhetik az alkotás örömét. Kreatív óráink célja egyszerre a kikapcsolódás, az önkifejezés és az inspiráció.

A Placc csapata reméli, hogy az együtt eltöltött idő és a közösen átélt élmények maradnak a legemlékezetesebbek. Ezért olyan programokat kínálnak, amelyek nemcsak finom ételekről, hanem jó hangulatról, közösségépítésről és kreatív kikapcsolódásról is szólnak. Legyen szó születésnapról, céges csapatépítésről vagy éppen lánybúcsúról, náluk minden alkalom különleges gasztronómiai kalanddá válik. a Placc varázsa a közösségben rejlik, lelkes, világlátott óraadóinkkal és a résztvevőkkel – ha csak egy kurzus erejéig is, de – kialakul egy befogadó és vidám csapat ahol jó lenni és alkotni. A Placc egy nyüzsgő, színes folt Győr szívében, ahol a gasztronómia és a kreativitás találkozik.

(X)

Kapcsolódó témák: #élmény | #főzés | #gasztronómia |