A kijevi jérce új élete

Hatt Róbert - Kárpát Zsolt Fotó: Győr+ TV
2025.10.30. 19:30

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik ismert fogása, amely most újragondolt formában tér vissza a magyar asztalokra. Az Ízfaktorban kiderül, hogyan készül a pankó morzsával bevont, vajtöltelékkel gazdagított jércemell, amelyet selymes burgonyapürével és friss ecetes szilvával tálalnak.

Kijevi supreme jércemell pankó morzsában sütve, burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:

4 db supreme jércemell (bőrös, szárnytöves) 

25dkg vaj

Bors

Szerecsendió

1 gerzd fokhagyma

1 csokor petrezselyem zöld

15dkg liszt

3 db tojás

15 dkg pankó morzsa

Tetszőleges zsiradék a sütéshez

Burgonyapüréhez:

1,2kg burgonya

15 dkg vaj

Kapcsolódó témák: #főzés | #Ízfaktor | #recept |