Szombaton a tavalyi nagy siker után ugyanis ismét megrendezték a Káposztafesztivált, ahol a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.
Székelykáposzta, káposztás tészta, káposztás pecsenye: csak néhány azok közül az ínycsiklandó fogások közül amik a győrújfalusiak és az szigetközi falvak csapatainak kezei alatt készülnek. Október 11-én, szombaton a tavalyi nagy siker után ugyanis ismét megrendezték a Káposztafesztivált, ahol a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.

“Nyolc csapat nevezett, az egyetlen feltétel pedig az volt, hogy az ételben legyen káposzta. Mindig családbarát rendezvényekkel készülünk, alapvetően Győrújfalun kívül a szigetközi falvaknak is szól ez a program. Gyerekjátékok, ajándékok, népi játékok, légvár és különböző csapatépítő versenyek, emellett azonban a felnőtteknek is szerettünk volna kedvezni koncertekkel, zenés programokkal.”– számolt be a Győr Plusz Médiának Folkmayer Szimonetta, Győrújfalu polgármestere.

A rendezvényen a jókedvű főzőállomásokon készült klasszikus székelykáposzta, káposztás tészta, mangalicás káposzta, káposztás pecsenye és káposztás tócsni, de az egyik legkülönlegesebb az aszalt szilvás, vargányás káposzta volt. A zsűrinek ezúttal sem lesz könnyű dolga, a jó hangulat pedig adott, amelyet a Győr Plusz Rádió csapata is igyekszik majd fokozni, hiszen Farkas Mónika, Ferenczy Balázs és Nagy Roland gondoskodik arról, hogy a város hangja igazán jól szóljon.

A Manótanyán éjszakába nyúló buli lesz, fellépnek az óvodások, iskolások, de step aerobic bemutató, káposztasavanyítás és tombola is lesz. Az est sztárvendége pedig a Hoppáré zenekar, majd DJ Lazy szórakoztatja a közönséget.
Galéria: Ács Tamás