Hasznos appok, az otthoni tanuláshoz!

ipad-3765920_1280
Győr+
2020.03.14. 10:13

Tippek, trükkök és kiváló alkalmazások vannak, amik a diákoknak és tanároknak egyaránt segíthetnek a következő napokat, heteket átvészelni úgy, hogy senki nem maradjon le a tananyagban.

A padlet.com oldalon találtok renegeteg alkalmazást, programot, ami megkönnyítheti az életet a következő időszakban. Ebből válogattunk párat, de rengeteget találsz még: KATTINTS!

A Classkick egy online feladatlap. Élőben láthatjuk, ki min dolgozik és még segíteni is lehet a diékoknak, sőt egymást is segíthetik.

Learning AppsMindenféle formájú és struktúrájú tanulókocka, ami játékos de mégis szemléletes tud lenni.

Kahoot – Online kvízek, challenge beállítással bárhonnan kitölthető. Belefér egy kis versenyszellem is az oktatásba.

Seesaw – Olyan zárt közösségi, direkt oktatási célokra készült felület, amelyre a gyerekek képeket, videókat tölthetnek fel, ezekhez hozzászólásokat is írhatunk. Sokan arra használják, hogy az elkészült feladatokról a fotót a gyerekek a tantárgyhoz tartozó mappába feltöltsék – így otthonról is nyomonkövethető az egyéni haladásuk.
Előny: Google play áruház és webes felület is létezik belőle.

Popplet
Közös fogalomtérkép készítő. Regisztráció nélkül is működik.

Nincs suli, házifeladat nélkül!
Házizz – Ingyenes alkalmazás házi feladatok megosztására. Elég egy embernek leírni a feladatokat, és mindenki láthatja. Lehetőség van a diákok csoportokra osztására. Használható Google fiókkal is.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #napi érdekes |