Több mint húsz éve készül, mára pedig a hazai gasztronómia egyik legfontosabb iránytűjévé vált a Dining Guide Étteremkalauz. A rangsor nemcsak ízeket mér, hanem irányt is mutat
A Dining Guide 2005 óta készíti el a legjobb magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzt, így mára a legrégebbi ilyen jellegű kiadvánnyá vált az országban. Az elmúlt több mint két évtizedben folyamatosan finomították a tesztelési módszereket, hogy megfeleljenek az európai standardoknak, és objektív képet adjanak a hazai vendéglátásról. A kiadvány nem csupán a gasztronómiai teljesítményt értékeli, hanem segíti a fogyasztókat abban, hogy tudatosan válasszanak éttermet.
Felsorolja többek között a 30 legjobb vidéki éttermet is, de azt látni kell, hogy a hazai vendéglátás jelenleg kettős helyzetben van. Bár alapvetően a magyar gazdaság fontos szegmense, mégis sok étterem szenved az alacsony helyi kereslet miatt. A turizmus, különösen a külföldi látogatók számára, egyre erősebb, de vidéki településeken a látogatók száma nem éri el a budapesti szintet.
S íme a 30-as vidéki lista, amire a győri Lamareda étterem és bisztró is felkerült!
TOP 30 Vidéki étterem
- Platán Gourmet étterem, Tata
- Pajta, Őriszentpéter
- 42 Restaurant, Esztergom
- Sauska 48, Villány
- Anyukám mondta étterem, Encs
- Platán bisztró, Tata
- Botanica, Dánszentmiklós
- Kistücsök Food & Room, Balatonszemes
- Ikon, Debrecen
- Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
- Iszkor, Mályinka – Pohner Ádám,
- Morzsa, Pécs
- Casa Christa Agriturismo, Balatonszőlős
- Petrányi Borterasz, Csopak
- Csopaki Resti by Laurel, Csopak
- Bistro Sparhelt, Balatonfüred
- Lamareda étterem és bisztró, Győr
- Rutin, Budaörs
- Villa Kabala, Szigliget
- Avalon Ristorante, Miskolc
- Hosszú Tányér, Hosszúhetény
- Natura Hill, Zebegény
- Lokalista, Nagykanizsa
- A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
- The Club Avalon, Miskolc
- Bori Mami étterem, Gyöngyös
- Újváros bisztró, Szarvas
- Rudi és Fickó, Szeged
- Kapca × Rézhárs bisztró, Szeged
- Macok bisztró, Eger
Forrás: penzcentrum.hu
Nyitóképünk egy korábban készült fotó!