Nagyböjti koncertsorozat Pannonhalmán


2020-02-28
Pannonhalma
Zene
A Magyar Rádió Gyermekkórusa és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje február 28-án 19 órától hallható a Szent Márton Bazilikában.
Hirdetés

Niccolo Jommelli: Pieta Signore (Miserere mei Domine) – Előadja: Szili Gabriella és Ducza Nóra.
Michael Haydn: Missa sub titulo Sancti Leopoldi in festo Innocentium – Előadja: Szili Gabriella, Ducza Nóra, Bakos Kornélia és a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Szólisták:
Szili Gabriella – szoprán
Ducza Nóra – mezzoszoprán
Bakos Kornélia – alt

Művészeti vezető és vezényel: Dinyés Soma

A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa – Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője. Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a berlini Philharmonie, a lipcsei Gewandhaus, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az együttes visszatérő vendége rangos fesztiváloknak. Meghívásai során fellépett Európa-szerte (Franciaország, Olaszország, Ausztria, Németország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország, Románia).

A Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítói, Botka Valéria és Csányi László, akik 1955 és 1985 között irányították a gyermekkar életét. 2019. februárjától Dinyés Soma vette át a Gyermekkórus irányítását. A Bartók-Pásztory és Príma díjas együttes hosszú évek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert gyermekkara. Rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa csaknem valamennyi országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

Jegyár: 3500 Ft.

további programok
2024-05-06 - 2024-06-07

Alsósok hónapja a Gyermekkönyvtárban

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára (Győr, Herman Ottó u. 22.) meghirdeti az Alsósok Hónapját 2024. május 6. és június 7. között az általános iskolák alsós osztályai számára.

részletek
2024-05-10

Ellopott figyelem

Hogyan szerezhetjük vissza koncentráló képességünket, hogy újra kapcsolódhassunk saját magunkhoz? Előadásra, beszélgetésre, gyakorlatra várják az érdeklődőket május 10-én 18 órakor a FILO-Pontba (Kálóczy tér 15.)

részletek