Egy hét alatt ötvenöt esethez vonultak ki

Illusztráció: Pixabay
Katasztrófavédelem
2019.12.30. 18:00

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

December 23-án a viharos szél adott munkát megyénk tűzoltóinak. Sopronban egy molinót tépett le egy épületről a szél, Mosonmagyaróváron, Lébény közelében, Fertőszentmiklósnál és Győrszentivánnál több fa dőlt az útra, Győrben egy villanyoszlop dőlt meg. A tűzoltók mindenhol feldarabolták az akadályt jelentő fákat, valamint biztosították a helyszínt, ott ahol szükség volt az áramszolgáltató munkájára is. 

A karácsonyi ünnepek alatt az átlagosnál kevesebb tűzoltói beavatkozásra volt szükség. December 24-én még néhány kidőlt fa és megdőlt villanyoszlop adott munkát Győrben és Fertődön, valamint Fehértón egy kéménytűznél avatkoztak be Lébény hivatásos és Bezi önkéntes tűzoltói, Győrben pedig a Rábán egy elszabadult stéget rögzítettek a győri hivatásos tűzoltók. 25-én a jánossomorjai szeméttelepen keletkezett kisebb tűz, karácsony másnapján pedig Tétszentkúton egy ház mellett, Dunaszegen pedig egy családi ház egyik szobájában keletkezett kisebb tűz. 

December 27-én Sopronkőhidán egy kéménytűz adott munkát a soproni tűzoltóknak, Győrben a Venyige utcában pedig egy szelektív hulladékgyűjtő kapott lángra az esti órákban, amit a győri hivatásos tűzoltók gyorsan eloltottak. 

28-án szombaton éjszaka Mosonmagyaróváron az Ostermayer utca egyik lakásának konyhájában keletkezett tűz. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat. A lakók rokonokhoz költöztek. 

Kigyulladt egy gépkocsi vasárnap délelőtt az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 144-es kilométernél, Lébény közelében. A tűzhöz a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. A sofőr időben ki tudott szállni a járműből, személyi sérülés nem történt a tűzesetnél.

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |