Adni, szívből

Meglepetés hangos nevetéssel és könnyekkel

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2019.12.20. 19:27

A Bagolyvár Gyermekotthon lakóinak valódi karácsonyi meglepetést szerzett az Édes Otthon Győr Ingatlaniroda ajándékosztása. Jótékonysági felhívásukra két hónap alatt annyi felajánlás érkezett, hogy az ajándékokkal szinte megtelt a gyermekotthon ebédlője.

Nincs szívet melengetőbb érzés, mint a gyermekek arcán látni az ajándékvárás izgalmát és a meglepetés okozta örömöt a pirospozsgás arcokon. És nincs lelket simogatóbb érzés sem annál, hogy a boldogság okozója mi magunk lehetünk.

Az Édes Otthon Győr Ingatlaniroda munkatársai évről évre szerveznek gyűjtést egy nemes cél érdekében, idén a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ Bagolyvár Gyermekotthon 5 és 18 év közötti lakóinak szerették volna a karácsonyát felejthetetlenné tenni. Az ötlet, a szervezés tőlük származik, ahogy a vásárlás és a személyre szóló csodás csomagok összeállítása is, a felajánlott és a felhívásuk nyomán összegyűlt jótékony forintokból vásárolt ajándékok pedig az önzetlen támogatók jóvoltából érkezhettek a gyermekekhez.

Közel két hónapos készülődés előzte meg az ajándékosztást, Búza Tímea az ingatlaniroda vezetője kolléganőivel olyan meglepetést szeretett volna, ahol a gyermekotthon mind a negyven lakója az ajándékok kibontása után úgy érzi, kívánságlistájukról „szálltak” az ajándékok a gondosan összeállított, személyre szóló csomagokba.

A jótékony „angyaloknak” köszönhetően pedig senki sem marad le a hónapok óta nagyon várt közös kirándulásról sem a budapesti Star Wars kiállításra.

A meglepetés tökéletesen sikerült, bizonyította azt a várakozás hangos izgalma, a sok boldog és önfeledt mosoly, amely akkor látszott a gyermekek arcán, amikor egy másodpercnyi idő alatti kibontás után a csomagok tartalma is a kezekbe került.

Az új ruhák, köztük szoknyák, divatos pulóverek, pólók egymásnak megmutatása, a kozmetikai szerek azonnali kipróbálása, a sok-sok érdekes játék, színes könyv és sportszer izgalmat adó felfedezése természetesen és szerencsére nem volt csendes tevékenység, és a boldogság érzése az ajándékot hozókra éppúgy átragadt, mint a gyermekotthon munkatársaira.

Egy kisfiú ártatlan csodálkozással meg is kérdezte: „Miért sírnak a nénik?” A válasz egyszerű volt a kíváncsi érdeklődésre: „Az öröm könnyeket csalt azok szemébe, akik az ajándékokat adták. Szívből jövő szeretettel adni, majd megtartani a pillanatot magunkban örökre, hát ebből születtek az örömkönnyek.”

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #karácsony |