Ünnepi hétvége a menhelyen

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Bodrogi Sára
2019.12.14. 19:51

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sok árva állat él a Győri Állatmenhelyen, akik várják a befogadókat. Többek között ezt a célt szolgálja az Állatok Karácsonya is, amelyet ezen a hétvégén tizenkettedik alkalommal rendeznek meg a menhelyen, 9-től 14 óráig, de a legfontosabb talán az, hogy a sétáltatók boldog pillanatokat szerezzenek a kutyusoknak, és feltöltsék őket szeretettel.

Rengeteg parkoló autót, sok-sok embert és boldog menhelyi kutyákat láthattunk szombaton délelőtt a Téglagyári úton, hiszen bár a napsütéses idő kicsit megtévesztő lehet, tényleg közeleg a karácsony, és ezen a hétvégén az árva négylábúak ünnepét tehetjük szebbé a Győri Állatmenhelyen.

A bezárva élő kutyák mindennap a szabadba vágyakoznak, de sajnos nincs mindig szerencséjük. Így az eleinte szomorú kutyatekintetek hamar felcsillannak, mikor végre kiszabadulhatnak a kennelből egy jó hosszú séta erejéig. Reménykednek, hogy a sétáltatójuk végérvényesen beléjük szeret, és hazamehetnek oda, ahol úgy élhetnek, ahogy megérdemelnék.

„Ha egy kutyát vagy cicát valaki örökbe fogad, azzal kettőt ment meg, hiszen az ő helyére egy másikat be tudunk fogadni” – hangsúlyozta Nagy Péter, a menhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja. Hozzátette, a téli időszakban kevésbé visznek haza állatot a menhelyről, de arra biztat mindenkit, hogy aki fontolgatja az örökbefogadást, az nyugodtan lépje meg, ne halassza tavaszra, hiszen az állat nem csak egy télre szól, ráadásul a menhelyen sincs minden állat fűtött helyen, a kinti tartást bíró kutyusok jól szigetelt, védett kutyaházakban laknak, amit a leendő gazdik is biztosíthatnak számukra.

Az Állatok karácsonyán vásárral, teával és finom falatokkal is készülnek, de az adományokat is várják. Már szombaton is rengeteg jótékonykodó kedveskedett a menhelynek, ezt vasárnap is bárki megteheti. Akinek kellene egy kis segítség, hogy mit vigyen, ha nem szeretne üres kézzel érkezni, annak segítünk a kívánságlistával.

Kívánságlista:

  • konzervek (száraztápra jelenleg nincs szükség)
  • pórázok, nyakörvek
  • tisztítószerek (hypo kivételével)
  • mosogatószer edényekhez, szivacs
  • macskaalom
  • takaró, pléd, törölköző
  • focilabda, pöttyös labda

Vasárnap is 9-14 óráig várják az állatbarátokat, akik szeretnék megajándékozni a négylábúakat adománnyal, vagy csak valamivel, ami számukra egészen különleges, sétával: idővel, figyelemmel, törődéssel és szeretettel.

A Győr+ Mancsok gazdikeresője, Ottó is várja az érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni vele egy séta alkalmával. Bár hatalmas a termete, nem ér fel egy edzéssel, ha fognunk kell a pórázát, úgyhogy sétára fel!

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely | #jótékonyság |