Győr+
2018.04.09. 08:16

Gyönyörű tavaszi időnk lesz ma

Akár 20-23 fok is lehet ma a napos időben.

 

Késő délutánig gyengén felhős, napos, száraz idő várható, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és ezzel együtt késő estig az ország délnyugati harmadán több helyen számíthatunk záporra, zivatarra – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délkeleti szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 19 és 25 fok között alakul, a déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható zápor, helyenként zivatar. Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 8-13, délután 17-22 fok valószínű.

Szerdán kezdetben felhősebb, délután naposabb időre készülhetünk, kisebb zápor csak helyenként alakulhat ki. A Dunántúlon még kissé szeles lehet az idő, 20-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön túlnyomóan napos, meleg idő ígérkezik, késő délután azonban nyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek és vonulhatnak át az országon az esti és éjszakai órákban. Többfelé megélénkül a délkeleti szél. Napközben 21-26 fok várható. Pénteken még északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar, másutt sokat süthet a nap. 18-23 fokra van kilátás.

Fotó: Beledi Márta

Országos Meteorológiai Szolgálat