Győr+
2018.01.23. 15:45

Minősítő gyakorlat volt megyénkben

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok évente minősítő vizsgagyakorlatot szerveznek az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységet végző tagjai részére szakmai felkészültségük ellenőrzése céljából.

Az ÖTE-k szakmai irányítása és felügyelete a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységre, az ehhez szükséges eszközök, személyi feltételek biztosítására terjed ki.

Január 20-án szombaton tartott éves minősítő gyakorlatot a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az önállóan beavatkozó nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tizenhét tagjának. A gyakorlaton három csoportban, három különbözően beállított szituációban kellett az egyesület tagjainak számot adni tudásukról. A tűzoltás mellett életmentést hajtottak végre, majd kidőlt, akadályt jelentő fák feldarabolását, eltávolítását végezték az önkéntesek.

A feladatokat az egyesület tagjai eredményesen hajtották végre, munkájukat a helyszínen a soproni tűzoltósági felügyelő és a megyei tűzoltósági főfelügyelő is értékelte. Felkészültségüket és tűzoltói elhivatottságukat bizonyítja, hogy a 2017 márciusától már önállóan is beavatkozó egyesület, a tíz hónap alatt már harmincötször avatkozott be különböző tűzeseteknél és műszaki mentéseknél sikeresen, önállóan. Az egyesület szaktevékenysége nagy segítséget jelent a hivatásos tűzoltók munkájához, hiszen négy településen, több mint négyezer lakos biztonságára ügyelnek, s ezzel javítják a megye tűzbiztonságát – adta hírül a katasztrófavédelem.hu

Képek: Nagycenk ÖTE