Célba ért a belvárosi angyalok adománya   

Ficsór Dávid Ács Tamás
2023.01.12. 13:35

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány hatodik alkalommal szervezte meg az Angyalok a belvárosban jótékonysági akciót. A kampány lényege, hogy belvárosi üzletek gyűjtő perselyt helyeznek ki az adventi időszakban, ezekbe tehetik a vásárlók adományaikat. Az összegyűlt összegből pedig Győri Szakképzési Centrum középiskoláinak rászoruló diákjait támogatják. A 2022-es akció záróeseményét, vagyis az adományból vásárolt ajándékok átadását csütörtökön tartották a megyei iparkamarában.

„Úgy érzem, hogy ez az Angyalok a belvárosban promóció egyre jobban kidolgozza magát. Az első évben három pályázóból egyet tudtunk támogatni, tavaly már hét iskola tizenhét diákkal pályázott, s kapott támogatást, idén ez a szám nyolc intézmény huszonhat rászoruló tanulójára növekedett. Támogatóinknak és a jótékony győrieknek köszönhetően mind a huszonhat fiatal vágyát tudtuk teljesíteni” – mondta a rendezvényen Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke.

Az üzlettulajdonosok mellett az önkormányzat két napra a Széchenyi téren felállított Jótékony faházát is felajánlotta az akció támogatására.

A rendezvényen felszólaló alpolgármester szerint hatalmas dolog, hogy ilyen sokan összefogtak a jó ügy érdekében.

„A világ soha nem lesz olyan gazdag, hogy ne lennének olyan emberek, olyan családok, akik valahol, valamikor ne látnának szükséget. Ebben segítséget nyújtani egy olyan szépen prosperáló városnak, az ő oktatási intézményeinek, polgárainak, vállalkozásainak segítő összefogásával azt gondolom, hatalmas dolog, és ezt mindig meg kell, köszönjük” – hangsúlyozta dr. Pergel Elza. 

A megyei iparkamara égisze alatt alakult, s működik a bevásárló utcák alapítvány. Pintér-Péntek Imre elnök szerint számukra fontos küldetés az ilyen akciókban való részvétel.

„A kamarának minden fontos, ami a szervezet hírnevét és eszmeiségét közvetíti. Azt is meg szeretnénk mutatni, hogy a kamarában is emberek vannak, akik próbálnak segíteni másokon. Arra gondoltunk, ha már segítséget nyújtunk, legyenek azok célzottan azok a diákok, akik szakmát tanulnak, hisz mégiscsak ők jelentik a jövőt a kamarai vállalkozásoknak.”

Több mint másfél millió forint gyűlt össze az akció során.

Az adományt 50%-ban nagylelkű magánszemélyek és 50%-ban pedig Győrhöz kötődő cégek és vállalkozások adták össze. Ezekből vásárolták a különböző eszközöket, amiket a fiataloknak nyújtottak át csütörtökön.

„Nagyon sokat jelent, hatalmas támogatás ez a két tanulónknak. Büszkén mondhatom, hogy az akció eddigi hat évében mindig volt olyan diákunk, akik támogatást kaphatott. Nagyon hálásak vagyunk a segítségért, valóban szükség van arra, hogy összefogjon a társadalom és észrevegye, vannak nehezebb körülmények között élők. Hatszáz fős iskolaként mindig találunk olyanokat, akik rászorulnak a segítségre. A most átadott elektronikai eszközök nagyban hozzájárulnak majd a fiatalok tanulmányaikhoz” – mondta Hatos Hajnalka, a PÁGISZ igazgatója.

A kezdeményezés mellé egyre több szolgáltató is odaállt, egyre többen ajánlanak fel hasznos ajándékokat. A főszervezőknek pedig már sokan jelezték, jövőre szeretnének csatlakozni és angyalszárnyakat növeszteni az idei ünnepek alkalmával. 

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Angyalok a belvárosban | #Győr | #jótékonyság |