Testvérvárosi hírek

Győr+ | Illusztráció: Pixabay
2022.12.19. 08:37

Íme, a legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Brassó (Románia)

A város nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Az önkormányzat éppen ezért el akarja távolítani az összes ipari szennyezőanyagot a lakóterületekről. A bartolomeui Fincodrum aszfaltozóállomás bezárása után az önkormányzat megkezdte a Carrierei úton található mészgyár és a Lanurilor utcai aszfaltozó állomás bezárását is.

Dunaszerdahely (Szlovákia)

Javában zajlik a dunaszerdahelyi evangélikus templom renoválása. Régi épületről van szó, amelynek a falai rengeteg nedvességet szívtak fel. A rossz állapotú, átnedvesedett belső részeket igyekeznek kifogástalan állapotba hozni a szakemberek.

Ingolstadt (Németország)

Megnyitották a „We are Ingolstadt” (Mi vagyunk Ingolstadt) című kiállítást a Neuburger Kasten Kultúrházban. A rendezvényre az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából került sor. A kiállítás az ingolstadti polgárok portréit mutatja be.

Nyizsnyij Novgorod (Oroszország)

A megszokottnál is erőteljesebben havazik az oroszországi településen. A város útjairól a tél eleje óta már több mint 230 ezer köbméter havat takarítottak el az illetékesek.

Sindelfingen (Németország)

Klubházat alakítottak ki az egykori lánykollégiumból. Az épület felújítását tavaly augusztusban kezdték, s most fejezték be. A tervezők átadták a ház jelképes kulcsát dr. Bernd Vöhringer polgármesternek.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |