Embercsempészt üldöztek a rendőrök az M1-esen

Győr+ MKIF Zrt.
2022.12.08. 16:53

A bolgár férfi 13 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból, a rendőrök felszólítására pedig nem állt meg.

A rendőrök december 7-én délelőtt az M1-es autópályán észleltek egy bolgár rendszámú személygépkocsit, amit meg akartak állítani. A sofőr nem állt meg a rendőri jelzésre, őt a 89-es kilométerszelvényben, Ács külterületén vonták intézkedés alá az egyenruhások. – írja a police.hu.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerájának felvétele szerint a fekete terepjárót összesen 4 rendőrautó vette üldözőbe és kísérték biztonságos helyre, mintegy 41 km-es autózás után.

A járműben a sofőrön kívül 13, indiai és török állampolgárságú személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 61 éves bolgár állampolgárságú járművezetővel szemben – aki az intézkedés során nem volt együttműködő – a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.