Gyász

Elhunyt Kirstie Alley

Győr+
2022.12.06. 07:08

71 éves korában elhunyt Kirstie Alley, a Cheers című sorozat Emmy-díjas színésznője. A színésznőnénél nemrég rákot diagnosztizáltak, halálhírét a gyerekei jelentették be az Instagramon.

„Hálásak vagyunk a Moffitt Cancer Center hihetetlen orvosokból és nővérekből álló csapatának az ellátásért. Édesanyánk életkedve és szenvedélye, örökkévaló alkotási öröme páratlan volt, és arra késztetett bennünket, hogy a lehető legteljesebb életet úgy éljük, ahogy ő tette – írták a színésznő gyerekei.

A kétszeres Emmy-díjas Alley 1951-ben született a kansasi Wichitában.

CNN cikke szerint a filmes karriere 1982-ben kezdődött, a “Star Trek II: A kán haragja” című filmben nyújtott kiemelkedő szerepe után olyan filmekben játszott, mint az 1984-es “Vak randi” és az 1987-es “Nyári iskola” Mark Harmon oldalán.

Szintén ’82-ben szerepelt a Cheers című tévés sitcomban, amiben a bármenedzser Rebeccát alakította egészen a sorozat 93-as befejezéséig.

A 2000-es években több realityben is megfordult. A Kirstie Alley’s Big Life című valóságshow-ban a fogyását láthatták a nézők, de versenyzett a Dancing with the Stars-ban, az Egyesült Királyságban a Big Brotherben és az Álarcos énekesben is.

Alley 1979-ben lett szcientológus, miközben kokainfüggőséggel küszködött, később pedig az egyház drogkezelési programjának tulajdonította leszokását.

Magyarországon főleg a Nicsak, ki beszél című filmből, illetve annak folytatásából ismert, amiben John Travolta oldalán szerepelt. John Travolta így fejezte ki tiszteletét. „Kirstie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom. Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még látjuk egymást.

Fotó: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #gyász | #színésznő |