Zarándokmise Böjte Csabával

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.10.08. 16:44

Búcsúi zarándokmisét tartottak Sokorópátkán. Az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója személyében különleges vendég vett részt.

,,Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek. Vajon most, ebben az össze-vissza világban, a nehéz, háborús időszakban a mi mennyei édesanyánk, nagyasszonyunk mit mondana nekünk? Azt gondolom, beszélne arról, hogy drága gyermekeim, ne féljetek. Amikor béke, jólét és kényelem van, akkor könnyű szeretni Istent. Akkor is szeressétek őt, amikor gondok vannak” – mondta Böjte Csaba, aki korábban gyermekmentő szervezetet hozott létre Erdélyben – mindezt azzal a céllal, hogy a sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekeket megmentse.

A sokorópátkai eseményen Kara Ákos országgyűlési képviselő érdekes, közös történetet elevenített fel Böjte Csabával kapcsolatban.

,,Az atyával húsz évre nyúlik vissza az ismertségünk és a barátságunk. Az egyik dévai munkatársa nem mellékesen a nagyobbik fiam keresztapja. Ez egy nagyszerű, a családon belül örökké megmaradó szép találkozás volt Böjte atyával Déván. Hálás vagyok neki és a munkatársainak azért az áldozatos munkáért, amelyet mindennap alázattal és szeretettel végeznek. Számunkra, magyarok számára a mostanihoz hasonló napok rendkívül különlegesek: ez Szűz Mária, Magyarország védőszentjének ünnepe. Évezredes hagyományt folytatunk azzal, hogy búcsút járunk Mária asszony tiszteletére” – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Az eseményen közreműködtek a Téti Ifjúsági Fúvoszenekar tagjai, s megáldották a Búcsúi Kenyeret. A templomkertben a látogatók megcsodálhatták a különleges, négy méteres Szent Korona-installációt.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #sokorópátka | #zarándoklat |