Időjárás

Hidegfront jön, de hideg az nem

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.07.25. 07:53

Kedden megint délkelet maradhat szárazon, a frontátvonulás után hamar visszatér a hőség.

A kánikula szinte el sem múlt a szombati hidegfrontot követően. Már vasárnap is majdnem mindenhol 30 fok felett tetőzött a hőmérséklet. Hétfőn pedig marad a hőség, 31-37 fokos csúcsértékeket mérhetünk. Csapadék nem várható, a napos, forró nyár újra szárazabb időt ígér.

Kedd hajnalban ugyan egy hidegfront érkezik, de nagy lehűlés emögött a front mögött sem várható. Záporok, zivatarok vonulnak át az országon, de a csapadék eloszlása ezúttal sem lesz szerencsés:

várhatóan északnyugaton, nyugaton eshet a legtöbb (10-20, lokálisan 20-30 mm), délen, délkeleten a legkevesebb eső. Egyes délkeleti tájak ismét teljesen szárazon maradhatnak. A front előtt még 27-37 fokig melegszik az idő, utána a csapadékos tájakon 20 fok, máshol 25-26 fok környékére csökkenhet a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön újra száraz, napos idő köszönt ránk. A csúcsértékek 30 fok felett alakulnak, szerdán 30-35, csütörtökön 31-36 fokos maximumokra van kilátás. A szél a front utáni nap már csillapodik, a napos időben az UV-sugárzás nagyon erős lehet.

Kapcsolódó témák: #hidegfront | #hőség | #időjárás | #meteorológia |