Útburkolatot cseréltek Gyárvárosban

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.07.21. 11:49

Győr–Gyárvárosban, a Tompa utca Nagysándor József útra csatlakozó ágán évente többször alakult ki burkolatkipergés vagy kátyú. A több mint 40 éves úton láthatók voltak a több éves javítások, foltozások nyomai – szakmai szempontból indokolt volt a burkolat cseréje.

Az érintett, 200 négyzetméteres útszakaszt most adták át. A felújítás 13 millió forintba került, az összeget a győri önkormányzat biztosította az Útkezelő Szervezet költségvetésében.

„Elsőként csak az aszfaltrétegeket terveztük kicserélni. Ugyanakkor, egy mintavételt követően a teljes útpályaszerkezet cseréje mellett döntöttünk. Az alapréteg nem volt homogén összetételű és vastagságú. Ennek megfelelően felbontottuk a tönkrement burkolatot, és az új betonalapra két rétegben mintegy hatvan tonnányi új aszfaltot építettünk be. Emellett ezen a szakaszon a szegélyköveket is kicseréltük, a munkálatok végén pedig az útburkolati jeleket újrafestettük” – mondta Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője.

Hiánypótló fejlesztés született, ami azonban nem egészen sikerült úgy, ahogy szerették volna. Dr. Dézsi Csaba András városvezető az útfelújítás környezetében talált kifogásolnivalókat.

Polgármesterként az a dolgom, hogy a lakók szemszögéből figyeljem a történéseket. Kértem a Pannon Víz Zrt. igazgatóját, hogy jöjjön ide, és vizsgálja meg, hogy a lefolyókban miért áll a víz. Ez normális esetben nem történhet meg. Kértem, hogy olyan szerkezetet építsenek, amelynek az oldalán is van lefolyási lehetőség. A járdák sincsenek túl jó állapotban, de persze ez nem volt a felújítás része” – jegyezte meg a polgármester.

Hajtó Péter önkormányzati képviselő hangsúlyozta, 2019 óta kiemelt figyelmet fordítanak a karbantartási, felújítás igényekre, amelyek a lakosság közvetlen környezetét érintik.

„A mostani út felújításával minőségi probléma nincs, a környezetét ugyanakkor nem úgy állították helyre, ahogy az elvárható lenne. Ez nyilván pótolható, és erre meg is kérjük a kivitelezőt. Lakossági szempontból is tökéletesnek kell lennie a munkának. Vízelvezetési és kerékpáros szempontokat ugyancsak muszáj figyelembe venni egy ilyen útszakasznál. Ezeket a hibákat helyre kell hozni. Szükséges pótolni, ami nem fért bele a költségvetésbe” – fogalmazott a képviselő.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #útfelújítás |