Szülihónapra szeretettel

„Örökbefogadható” pólókkal segített

Fotó: Facebook
P. Csapucha Adrienn
2022.07.08. 10:50

Rácz Krisztina évek óta rendhagyó módon ünnepli a születésnapját, idén pedig egy teljesen egyedi ötlettel rukkolt elő az okleves, győri műkörmös. Ismerősei örömmel támogatták a kezdeményezést, nem is akárhogyan, több száz ezer forint gyűlt össze az adománygyűjtés során.

„Boldog, boldog, boldog szülihónapot! Kívánjuk, hogy legyen még, sok ilyen hónapod!” – Rácz Krisztina egyáltalán nem bánná ha Halász Judit 1986-ban megjelent slágere ezen mondatokkal vált volna ismertté. A fiatal lánynak ugyanis, széles vendégkörének köszönhetően, évek óta különlegesen telnek a születésnapjai. „Júniusban szinte minden napom arról szól, hogy fogadom a jókívánságokat, így nagyjából 6 éve kitaláltam egy rendszert. Eszerint a szülihónap minden napján egy-egy poszttal szórakoztatom az ismerőseimet a közösségi oldalaimon, és ez olyannyira kedveltté vált, hogy mikor a covid időszakában elmaradtak a bejegyzések, rengetegen írtak, hogy még véletlenül se szüntessem be a sorozatot, hiszen nagyon élvezik a vidám posztjaimat” – mesélte élményeit a tehetséges szakember.

Innen indult útjának az idei akció, Krisztina ezúttal adománygyűjtésre invitálta barátait és az érdeklődőket.

Sűrű időbeosztása mellett minden nap egy-egy ötletes felirattal és szívvel ellátott, hímzett pólót készített, összesen harmincat, melyekre reggeltől estig licitálhattak a jótékonykodók.

Az „örökbefogadható” pólókból befolyt összeget a Győri Állatmenhely árva lakóinak ajánlotta fel a csinos ötletgazda, aki álmában sem gondolta volna, hogy ilyen mértékű összefogásban lesz része. „Közel 500 ezer forint gyűlt össze, mellette pedig egyéb felajánlások is érkeztek a kiskedvencek részére. Ezúton is köszönöm minden licitálónak, ennél szebb szülinapot nem is kívánhatnék, és nem csak én, hanem azt hiszem az állatok sem!”