A természettudományok megszerettetése volt a cél

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.06.22. 11:47

Projektzáró rendezvényt tartottak szerda reggel a Mobilisben. A "Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében" című program célja az volt, hogy a természettudományos tárgyakat megszerettessék az általános- és középiskolásokkal. A program során 1700 foglalkozást tartottak a Mobilisben és online közel 8000 gyereknek, összesen 10 győri és 10 Győri környéki iskolának.

“Természettudományos élményközpont kialakítása volt a projektnek a célja, aminek a keretében létrehoztuk a Mobilis Diáklabort. Ezt arra az elvre építettük fel, hogy az iskolákban, általános iskolákban, középiskolákban viszonylag kevés lehetősége van a diákoknak és tanároknak arra, hogy a kísérleteket bemutassák a gyerekeknek. Erre rendeztünk be három olyan ún. tantermet, amelyben kísérletezés zajlott az elmúlt években. Nagyon nagy számú iskolával, foglalkozással és csoporttal tudtuk megvalósítani a projektet” – számolt be a Győr+ Médiának Dr. Dőry Tibor, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője.

Több mint 1700 foglalkozást tartottak a közel 8000 gyereknek 2018 és 2022 között, összesen 10 győri és 10 Győr környéki intézmény vett részt a projektben.

“Én azt gondolom, hogy az együttműködő iskolák nagyon sokat tettek azért, hogy eljöjjenek, sokszor ez átszervezéseket igényelt. Ennek ellenére mi azt láttuk, hogy ez nagy hatással volt a gyermekekre, akik tényleg koncentrálva, mosolyogva vettek részt az előadásokon és reméljük az itteni tapasztalatokból sokat tudnak majd hasznosítani. Azt is reméljük, hogy a Széchenyi István Egyetem szakjai felé, tehát a mérnöki, természettudományos irányba is tudtuk őket terelni, de természetesen játékos módon”- hangsúlyozta az ügyvezető. 

A projekt a Mobilis és az Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület kooperációjában 262 millió Forintból valósult meg.

Ez a program 2021 augusztusáig tartott volna, de a covid miatt csak most, 2022 júniusában zárult, de a jövőben is folytatódik az együttműködés az iskolákkal. Ezen kívül elindult a Mobility Élményközpont és a Mobileum digitális alkotóműhely is. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #kutatás | #Mobilis | #természettudomány | #tudomány |