Mindenkit vár a “Kult. utca”

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.05.07. 14:02

A belváros is megtelt élettel már szombat délelőtt, ugyanis a művészettel és a kereskedelemmel fonódott össze Győr szíve. A Kult. utca nevű rendezvényen kirakodó vásárt tartanak a belvárosban működő kereskedők, melyek során az ő portékáikat lehet még közelebbről megismerni, valamint ezekből vásárolni. Az esemény a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Győri Bevásárló Utcák Alapítványának köszönhetően valósult meg idén is a Király utcában, ahonnét a Győr+ Rádió csapata is élőben jelentkezik.

“Az idei már a harmadik alkalom, van már lufihajtogatónk és arcfestésünk, így várjuk a családokat is és tudnak jönni a gyermekek is. A győri képzőművészek pedig a helyszínen festenek árverésre kínált képeket, amit az Angyalok a Belvárosban Program bízunk benne, hogy nagy sikerrel tud majd értékesíteni. Idén már lehet élőzene is, ütősök, gyermek kvíz, hangszersimogató, továbbá amatőr együttesek is megmutatják magukat” -hangsúlyozta Obertolné Horváth Tímea, a a Győri Bevásárló Utcák Alapítványának elnöke, aki hozzátette, hogy Malasits Zsolt festőművész a Király utcai galériájában a művészeti filozófiáról és a festmények kulisszatitkairól mesél az érdeklődőknek, továbbá Szabó Béla, Varga György és Muzsai Viktória fotókiállítását is meg lehet tekinteni, valamint élményfestést tart Bárány Terézia és Csizmadia István is. 

A kamara elnöke szerint a Kult. utcának nagy jelentősége van a város életében. “Felhívjuk ezzel az itt lakók figyelmét, hogy van egy csodálatos belvárosunk, amiért tennünk kell. Ezzel azt akarjuk nyomatékosítani, hogy a győri belváros igenis él, rengeteg szolgáltatása és üzlete van, de ezeket az üzleteket akkor lehet fenntartani, ha a győri polgárok idejönnek és itt vásárolnak“- fejtette ki a Győr+ Médiának Pintér-Péntek Imre, a GYMSM KIK elnöke. 

Ma tehát este 6 óráig várják az érdeklődőket, a jó zenékről és a pazar interjúkról pedig a Győr+ Rádió műsorvezetői, Farkas Mónika és Kaszás Kornél gondoskodnak. 

Galéria: Ács Tamás