Győr+ Rádió

Evezzünk együtt, hazai vizeken!

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Bajzát Zsuzsi
2022.04.29. 13:26

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hosszú évek óta komoly hangsúlyt fektet a szakmai munka mellett a szabadidős vízi sportok népszerűsítésére is. Május 7-én Győrben startol az a 8 állomásos túrakupa, amelyen amatőr, és profi sportolók is megmérettethetik majd magukat.

Családi programnak, baráti időtöltésnek, motivációnak sem utolsó a Mosoni-Duna beevezés, amely 4 helyszínről startol május 7-én. Ennek oka a különböző távhosszúság, amit szándékosan alakítottak ki a szervezők. Szerették volna, hogy ha mindenki a saját edzettségi szintjéhez passzoló útvonalat választhat. 

Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezési és marketing igazgatója a Győr+ Médiának úgy fogalmazott, egyértelmű volt, hogy célként a győri vízitelepet választják, hiszen egy nagyon jól felszerelt és szépen kialakított létesítményről van szó, ami tökéletes helyszínt ad majd a beevezést követő össznépi örömünnepnek. A cél mindenképp az, hogy a résztvevők közösségi élményként éljék meg a sportteljesítménynek sem utolsó evezéseket. Fontos kiemelni, hogy ez nem a hagyományos értelemben vett verseny, mégsem megy majd haza senki üres kézzel, a legjobbakat pedig külön díjazzák.

A győri eseményre május 5-ig várják a nevezéseket az evezzitthon.hu felületén. Egyébként is érdemes böngészni a weboldalt, hiszen itt olvashatunk a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy másik jelentős fejlesztéséről, a vízitúrapont hálózatról, amely a hazai vízfelületek szépségeire, azok kihasználására hívja fel a figyelmet. 

A szövetség az eszközbérlésben is nyújt segítséget, így tehát ha valakinek kedve van részt venni a programokon, akkor kölcsönözni is tudja ezeket, szintén a weboldalon keresztül.

A győri nyitóprogram után év közben további beevezésekkel várják a vállalkozó kedvűeket. A Nagy-Duna, a Tisza-tó, és a Balaton is izgalmas célpont lehet a nyár során, ha valaki érdekes vízi sport lehetőséget keres.

Műsorvezetők: Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland, Orosz Sanyi

Kapcsolódó témák: #evezés | #Győr+ Rádió | #kikapcsolódás | #szabadidő |