Tavaszköszöntő Likócson

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.03.25. 16:19

A hagyományokhoz híven tavaszköszöntőt tartottak a Likócsi Művelődési Házban, ahol híres színészek továbbá a győri és környéki dalkörök is felléptek.

“Egy közösséget alkotunk itt a városban, mintegy 130-140 ezren. Én azt gondolom, hogy ezen belül legalább annyira fontosak a kisebb közösségek is, így a likócsi közösség is, az itt élők és az ide rendszeresen ellátogatók. Ezért is fontos ez a kis művelődési központ Likócson, ahol évek óta kitűnő programok vannak, hála Tarabiahné Kovács Etelkának és Loschitz Ferenc igazgató Úrnak, akik erősítik és összefogják a helyi közösséget”- fogalmazott köszöntő beszédében Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, aki hozzátette, hogy továbbra is azért dolgozik majd, hogy a jövőben is biztosítani tudjanak ilyen és ehhez hasonló a programokat.

A képviselő a városrész fejlődéséről is beszélt, hiszen az elmúlt időszakban épült itt játszótér, történtek útfelújítások is, a programokkal pedig az egész közösség életre kelt. 

Ezt követően az országgyűlési képviselő Hajtó Péter önkormányzati képviselővel közösen bejelentette, hogy két éven belül egy élelmiszerüzlet nyílik majd Likócs városrészben. A lakossági igény régóta megvan, s bár az elmúlt napokban bejelentették, hogy a közelben, az ETO Parkban egy másik áruház is nyílik, de emellett fontos, hogy Likócson is legyen egy bolt, ahol be tudnak vásárolni a helyiek. 

Hajtó Péter, a körzet önkormányzati képviselője is felszólalt. “Ezt a szakmát csak azok tudják csinálni, akik nagyon elhivatottak. Mi gyakorlatilag gondnokok vagyunk, ha úgy tetszik, nekünk is vannak lépcsőházaink meg házaink. Nekem van 6500 főnököm ebben a választókörzetben, Simon Róbert Balázsnak 140 ezer itt Győrben, és nyilván nekik egy egész ország sorsa fölött kell dönteniük, úgyhogy ahhoz, hogy helyi szinten megvalósuljon valami, ahhoz óriási lobbitevékenység kell és kellenek olyan emberek, akik ingáznak és viszik azokat a lakossági igényeket, amire szükség van, ezáltal tud megvalósulni egy beruházás“- fejtette ki a politikus. 

Ezt követően Loschitz Ferenc, a Likócsi Művelődési Ház igazgatója szólalt fel. “Mivel több városrészből is eljöttek a dalkörök ez egy nagy találkozás ilyenkor, hiszen közösségben vagyunk, ebbe kerülünk és ilyenkor jól érezzük magunkat”-hangsúlyozta a vezető, majd átadta a színpadot Nagy Balázsnak, a Győri Nemzeti Színház színművészének, aki híres musical slágerekkel szórakoztatta az egybegyűlteket. 

Ezt követően az Abdai Dalkör, majd Sík Frida, szintén a Győri Nemzeti Színház színművésznője következett, de színpadra lépett az Obsitos Dalárda, Kegye János, pánsípművész, a Cserók Néptánccsoport és a Cserók Nótaklub is. 

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #Likócs | #tavasz |