Fejlesztés

Öt plusz öt új busz áll forgalomba a térségben

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.03.24. 12:43

5 darab új, Volvo autóbusszal találkozhatnak a Volánbusz utasai Győr térségében és napokon belül 5 új Mercédesz távolsági busz is érkezik a megyébe. Ezt csütörtökön, sajtótájékoztatón jelentette be Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és a Volánbusz elnök-vezérigazgatója. Az eseményen elhangzott, a 95 férőhelyes, légkondicionált, utas tájékoztatási és kamerarendszerrel is felszerelt, akadálymentes járművek összértéke több mint 417 millió forint. Az új buszok a győri telephelyen állomásoznak, és a térségben teljesítenek szolgálatot.

„Nagy dolog, hogy 5 új, Volvo márkájú, modern, kényelmes és biztonságos autóbusz már meg is érkezett a győri telephelyre, napokon belül pedig másik 5 darab, Mercédesz busz is forgalomba áll a körzetben” – mondta a sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs.

„Modern, fejlődő Győr, ezért dolgozom és dolgozunk, ennek pedig részét képezi a modern tömegközlekedés megteremtése is, ennek jegyében fiatalodik folyamatosan a térség buszállománya” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Még az idén 13 elektromos autóbusz is érkezik Győrbe, tovább javítva ezzel a közösségi közlekedés feltételeit, hiszen a városban is cél, hogy minél többen válasszák autó helyet a buszos utazást” – fogalmazott a politikus.

„Az a cél, hogy a kormányzat közlekedéspolitikai iránymutatásának megfelelően megteremtsük a modern közösségi közlekedés lehető legjobb feltételeit Győr-Moson-Sopron megyében és Győrben is” – emelte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Tavaly 35 új járművet adtunk át a megyében, 2018 óta pedig már 70 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát a megyében, a járműállomány átlagéletkora 14, 3 évről 12, 3 évre csökkent” – hangsúlyozta dr. Pafféri Zoltán. „Társaságunk idén további 1000 jármű beszerzését tervezi, a nagyarányú jármű-fiatalítás eredményeként az év végéig a teljes autóbusz-állományunk 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet – zárta szavait a Volánbusz első embere.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #közlekedés | #volánbusz |