Kiállítás

A vasútbarátok Mekkája lett Győr

Fotó: Ferenczy Balázs
Ferenczy Balázs
2022.03.20. 09:47

Nagyszabású vasútmodell kiállítást tartanak a hétvégén az ETO Parkban, ahol nem csak a kicsik, de a felnőttek is önfeledten csodálhatják a vasút izgalmas világát.

A veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub és a győri Arrabona Vasútmodellező Egyesület közös vasútmodell kiállítást rendez a hétvégén Győrben, az ETO Parkban.


Az izgalmas kiállításon 100 méteres terepasztalon tekinthetjük meg a veszprémi és a győri klubok munkáját. A vasúti pálya mellett élethű fák, bokrok, gazdaságok, benzinkutak, építkezések és alagutak láthatók. Az apró részletekre ügyelve működnek a jelzők, kapirgálnak a tyúkok, csobog a szökőkút, valakit épp újraélesztenek a mentők és világítanak az autók lámpái is.


A vonatok szerelmesei több mozdonytípust felismerhettek a fűtőházban, a gőzöstől kezdve, az M62-es Szergejen át találkozhattunk Bzmottal, Nohabbal és M41-es Csörgővel, láthattunk Daciákat és Desirot, de a villanymozdonyok közül a V43-as Szilik, a Taurusok és a Traxxok is tiszteletüket tették.

A járműpark nem lenne teljes korabeli IFA-k és Ikarusok nélkül, amelyek természetesen a vasúti átjáróban várakoztak a tilos jelzésnél.


A mozdonyok a GYSEV a MÁV jól ismert személykocsijait húzták,  a tehervonatok pedig egy jelentős farönk szállítmánnyal indultak útnak szombati látogatásunkkor.


A legkisebbek ragyogó szemmel csodálták az elhaladó szerelvényeket, de a szerelemvonat a vasút idősebb szerelmeseit is várják még vasárnap az ETO Parkban.

Galéria: Ferenczy Balázs

Kapcsolódó témák: #kiállítás | #vasút |