Nőnap

Még mindig a virág a legnépszerűbb nőnapon

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2022.03.08. 11:49

Még mindig a virág a legnépszerűbb nőnapi ajándék. Március 8-án, kedden, a nemzetközi nőnapon egész nap hosszú férfisorok kígyóznak a győri virágboltok előtt, hogy beszerezzék hölgy hozzátartozóiknak a meglepetést.

Hajnal óta dolgozunk, rengeteg a megrendelés és nagyon korán elkezdtek jönni már a vásárlók. Gyakorlatilag reggel fél hat óta áll a sor és valószínűleg egyre többen lesznek, ahogy véget ér a munkaidő és az iskola” – mondta a Győr Plusznak a Margaréta ügyvezetője.

A szivárvány összes árnyalata megtalálható a polcokon. Cserepes növények, kosarak, különböző kompozíciók közül válogathatnak a férfiak. Fekete Annamária szerint a vágott virágok közül még mindig a rózsát és a tavaszi virágokat keresik, viszont idén már bátrabban vásárolnak nagyobb csokrokat és cserepeseket.

Nőnap során több ezren fordulnak meg csak ebben a virágüzletben. A férfiak ilyenkor legalább háromezer forintot hagynak a boltban, de nem ritka a több tízezres vásárlás sem. Az ügyvezető elmondása szerint a nőnap rendszerint kiemelkedik forgalom szempontból a hagyományosan virágajándékkal járó ünnepek közül is.

A nemzetközi nőnapot Magyarországon 1948 óta ünnepeljük, ez a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. A nőnap, eredetileg a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos, demonstratív nap volt. Mostanra azonban elvesztette eredeti, munkásmozgalmi hangulatát, helyette inkább a virágajándékozás dominál.

Kapcsolódó témák: #ajándék | #Győr | #nőnap |