Magyarország

Postai úton jön a nyugdíj és a családtámogatás Sberbankosoknak

Fotó: youtube
Győr+
2022.03.03. 16:48

A Magyar Államkincstár 2022. március 2. óta a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett számlákra nem teljesít utalást.

A Magyar Államkincstár 2022. március 2. óta a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett számlákra nem teljesít utalást, így a családtámogatási ellátásban, fogyatékossági támogatásban, továbbá a nyugellátásban vagy nyugdíjszerű egyéb rendszeres pénzellátásban részesülők az alábbiak szerint kaphatják meg juttatásukat.

A családtámogatási ellátásban és fogyatékossági támogatásban részesülők ellátásának folyósítása postai úton, a Kormányhivatal által nyilvántartott címre történik. Akiknek ez az utalási mód megfelelő, azoknak további intézkedést nem kell tenniük.

Aki az ellátásának utalását új számlaszámra, illetve folyósítási címre kéri, akkor ennek bejelentésére az alábbiak szerint van lehetőség:

  • postai úton (postacím: Magyar Államkincstár Budapest 1919),
  • elektronikus úton, a magyarorszag.hu honlapon az e-papír szolgáltatás igénybevételével
  • személyesen a Kormányablakoknál, illetve a családtámogatási ügyfélszolgálatokon, nyitva tartási időben (a nyitvatartási időkről szóló tájékoztatás a kormányhivatalok honlapján található)

Postai úton csak a lakcímet igazoló hatósági igazolványon szereplő címre van lehetőség az ellátást folyósítani. A beérkező kérelmek feldolgozása folyamatosan történik.

A nyugellátásban, nyugdíjszerű egyéb rendszeres pénzellátásban részesülők a folyósítás részleteiről itt tájékozódhatnak: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/9313/?fbclid=IwAR3-Wo242GK0XQQkFLbAzPl-LMEc8q-o-3iJS5c6u8-I18JowduwsrSw_U4

Forrás: kormányhivatal.hu

Kapcsolódó témák: #bankrendszer | #Magyarország | #nyugdíj |