Az ország első ágazati képzőközpontja alakult Győrben

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.02.22. 13:30

Megalakult a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont, ami lehetőséget nyújt főként az elektronika és elektrotechnika ágazatban tanulók számára, hogy korszerűen felszerelt tanműhelyekben, jól képzett szakemberekkel, valós ipari körülmények között szerezzék meg végzettségüket. Ez az ország első olyan ágazati képzőközpontja, ami nonprofit gazdasági társaságként működik és az adott település szakképzési centruma is tulajdonrészt vállal benne. A Győri Szakképzési Centrum, az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. és az EIServices Kft. együttműködésében a képzés és az ipar szervesen összefonódik.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, nagy büszkeséggel tölti el a képzőközpont megalakulása duális képzőhelyként, ahol a tanulók a nagy jövővel kecsegtető villamosiparban részesülhetnek gyakorlati és elméleti oktatásban.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, mint a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont egyik alapítója hangsúlyozta, a képzőközpontban egyedülálló módon a minőségi duális képzést valós ipari munkakörnyezetben tapasztalhatják meg a tanulók.

Sarkadi-Nagy Balázs, a Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a helyi cégek igényeihez alkalmazkodik a képzőközpont struktúrája.

A képzőközpontba három partneriskolából, vagyis a PÁGISZ-ból, a Jedlikből és a Kossuthból kerülhetnek be a diákok, miután letették a képzésnek megfelelő ágazati alapvizsgát. Ezt követően jelentkezhetnek ide. Minden szakon 12 fővel indítanak csoportokat.  

A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont tapasztalt kollégái a következő szakmák elsajátításában segítik a tanulókat, nappali és esti munkarendben:

·         Automatikai technikus

·         Elektronikai technikus

·         Ipari informatikai technikus

·         Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus

·         Erősáramú elektrotechnikus

·         Villanyszerelő

·         Gépgyártás-technológiai technikus

A Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont a szakképzési munkaszerződéssel olyan munkaerőt biztosít partnereinek, akikre hosszabb távon is számíthatnak. A tanulók utánpótlást jelentenek a munkaerő toborzás során, a vállalati kultúrát ismerő, jól teljesítő tanulók a szakmai vizsgát követően minden további képzés, oktatás nélkül bekapcsolhatók a termelésbe.

Galéria: Vig Norbert

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #képzőközpont |