Hibrid év után

Optimisták a vendéglátósok

Illusztráció: depositphotos.com
Kárpát Zsolt
2022.01.05. 16:49

Egyfajta hibrid évet hozott a vendéglátósok számára a 2021. A helyben fogyasztást kellett kombinálni a kiszállítással és rendezvények lebonyolításával. 2022-ben az éttermeknek, vendéglőknek továbbra is meg kell majd küzdeniük a szakemberhiánnyal, hiszen sok vendéglátóhely azért nem tudott újra nyitni, mert nem volt elég szakács, felszolgáló.

Ha nem is lélegezhettek fel teljesen a vendéglátósok a 2020-as sokk után, 2021-ben már egy lényegesen jobb évet zárhattak. „Szerencsére nyáron a rendezvények is beindultak, elsősorban az esküvők. Első körben nehéz volt összehozni a kiszállítást, helyben fogyasztást és a rendezvényeket, de idővel összeállt minden, és nagyon eredményesen működött.” – mondta el Győr Plusz Médiának Dudits Gergely, a Révész Hotel és Étterem tulajdonosa.

A koronavírus járvány a korlátozások mellett sok egyéb olyan problémát generált, amit az éttermek nagyon nehezen tudtak megoldani, ilyen a munkaerő hiány.

Továbbra is nagyon nehezen tudunk előre tervezni, hiszen most is kiszámíthatatlan a vírus miatt minden, de alapvetően optimisták vagyunk, ezért bővítettük éttermünket és egy TV műsort is indítottunk.”

Kovacsics Koksza István a Panír forgatásán (Fotó: Ács Tamás)

2021 élete egyik legnehezebb éve volt – így fogalmazott Kovacsics Koksza István. Az is előfordult, hogy a séf egyedül bonyolított le egy lakodalmat, ami nagy kihívást jelentett.

„A koronavírus járvány előtt a csapatatomban 8 szakács volt, ehhez képest most volt amikor teljesen magamra maradtam. Nagyom bízom abban, hogy idén változik a helyzet munkaerő tekintetében, és több szakember tér vissza az éttermekbe. Nagyon rossz látni, hogy szerte az országban neves éttermek azért szűnnek meg, mert nincs elég szakács , felszolgáló.”

A Révész séfjét a tévénézők is megismerhették, hiszen tavaly elindult a Panír című műsor, ahol egyszerűbb vagy éppen bonyolultabb ételeket készít el és tanácsokkal segíti mindazokat, akik szeretnek főzni.

2022-ben a Révész Étterem és a Győr Plusz közös műsora tovább folytatódik, és ezen a héten egy könnyen elkészíthető, ízletes étellel várja Koksza a TV nézőket, és valamennyi műsor elérhető ITT.

Nyitófotó: depositphotos.com