Győr+
2016.05.31. 13:33

2 embercsempész, 12 illegális bevándorló

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya két nap alatt két embercsempésszel szemben indított nyomozást.

A járőrök 2016. május 29-én 19 óra 30 perckor az M1-es autópályán, Hegyeshalom közlében ellenőriztek egy Opel Zafira típusú személygépkocsit és az abban utazó személyeket. A gépjármű vezetője a megállást követően – járművét és utasait hátrahagyva – az autópálya melletti szántóföldre futott a rendőri intézkedés elől. A járőrök a szántóföldön a 32 éves marokkói sofőrt elfogták. Az autóban maradt 8 kurd nemzetiségű iraki állampolgár igazoltatásakor kiderült, hogy az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeznek, így a rendőrök őket is elfogták és a sofőrrel együtt a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói C. M. 32 éves marokkói férfit – őrizetbe vétele mellett – 2016. május 30-án gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Egy nappal később a megyei rendőr-főkapitányság járőrei 15 óra 40 perckor egy Volkswagen típusú személygépjármű sofőrjét és utasait ellenőrizték Abdán. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető M. G. 61 éves olasz férfi illegálisan akarta utasait Ausztriába vinni, mivel a kocsiban ülő 4 pakisztáni férfi nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A járőrök a sofőrt és az utasokat is a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 61 éves olasz állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfit – őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

forrás: police.hu