Győr+
2016.04.12. 16:53

Az olaszok megmutatták

A legújabb trendekkel ismerkedhettek meg a régió fodrászai és kozmetikusai Győrben. A tavaszi szépségipari bemutatón idén, olasz fodrászok és borbélyok mutatták be mesterfogásaikat. A rendezvényen az is kiderült, hogy Magyarországon is újra divatba jött a fiatalok körében a szakáll.

Olaszországban 2 éve hódít ismét a szakáll kultusz, és ennek hatására egymás után nyílnak a borbélyüzletek. A tavaszi szépségipari bemutatót már több év nagy sikerrel rendezi meg a Győr Ipartestület.  A bemutatón 3 olasz fodrásztól és borbélytól különleges fogásokat is elcsíphettek a szépségiparban dolgozó szakemberek. A rendezvényen nem véletlenül kerültek a fókuszba a férfiak.

Franco Pellegrini ügyvezető ( Young ) elmondta : ” Nagyon örülök annak, hogy időnként visszanyúlunk a gyökerekhez . A divatszakma pedig trendivé tette a szakállviseletet a fiatalok körében. Ennek Hatása Magyarországon is érezhető, ezért is vagyunk itt.”

Amennyire elfelejtették a férfiakat az elmúlt időszakban, most a szakállápolással és a hozzáillő frizurákkal ismét előtérbe került az erősebbik nem – emelte ki a rendezvény főszervezője, Gasztonyi Péterné.

Szlovákiából 25 fodrász és 25 kozmetikus tanuló érkezett egy magán-szakközépiskolából. A felvidéki diákok szintén nyitottak az újdonságra és szívesen jöttek. A szakáll trend pedig szép lassan Szlovákiát is eléri. A Győri Ipartestület elsődlegesen a mikro vállalkozásokat és a kézműves szakmákat segíti, emelte ki Hancz István Győri Ipartestület ügyvezetője a rendezvényen. Szerinte szükség van az ilyen bemutatókra – tette hozzá. A hivatalos esemény után az olasz mesterfodrászok és borbélyok tanácsokkal és ötletekkel segítették a magyar szakemberek munkáját.

Kárpát Zsolt

fotó: Győr+ Tv