Abu-Dzabi

Rövidpályás úszó VB: Jakabos két hetedik helyezést gyűjtött be

Fotó: MTI/Kovács Tamás
mti
2021.12.16. 16:19

Jakabos Zsuzsanna 4:31.49 perccel hetedik helyen végzett 400 méter vegyesen az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság csütörtöki nyitónapján. Aztán pedig a 4x100 méteres magyar női gyorsváltó tagjaként ugrott medencébe.

A győriek 32 éves versenyzője a délelőtti előfutamból a hatodik helyen került a fináléba (4:32.06), több mint fél másodperccel volt gyorsabb, mint a kazanyi Európa-bajnokságon, ahol ötödik lett.

A négy-négy európai és észak-amerikai úszót felvonultató döntőben – ahogyan várható volt – Jakabos pillangón erősen kezdett, másodikként fordult a hátúszásra, a táv felénél pedig harmadik volt. Mellen az élmezőny pillanatok alatt ellépett Jakabostól, aki láthatóan elfáradt, így utolsónak kezdte meg a gyorsúszást, amelyen egy pozíciót azonban javítani tudott.

A döntő után a váltó miatt rohanó Jakabos megjegyezte, összességében elégedett, hiszen felülmúlta délelőtti idején, olyan részidőket úszott, amiket szeretett volna, ugyanakkor a riválisok az előfutamhoz képest óriásit javultak.
Az aranyérmet a kanadai Tessa Cieplucha szerezte meg 4:25.55 perccel.

    Eredmények:    
    női 400 m vegyes, világbajnok:
    ——————————
   Tessa Cieplucha (Kanada) 4:25.55 perc
2. Ellen Walshe (Írország) 4:26.52
3. Melanie Margalis (Egyesült Államok) 4:26.62
…7. JAKABOS ZSUZSANNA 4:31.49 perc

Nem sokkal ezt követően Jakabos a második 7. helyét is begyűjtötte, ezúttal a 4×100 méteres magyar női gyorsváltó tagjaként.

A Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna összetételű négyes a délelőtti előfutam során 3:36.20 perces országos csúccsal hetedik helyen jutott a fináléba. A döntőben ugyan ebből nem tudott faragni, de a 3:36.94 perces idő így is bőven a régi csúcson (3:41.18) belül volt.

A fináléban óriási csatát vívott egymással az amerikai és a kanadai váltó, amelyek végül századmásodpercre azonos idővel csaptak célba, így holtverseny alakult ki az élen.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #sport | #úszás |