Győr-Szol Zrt.

Folyamatos a síkosságmentesítés Győrben

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.12.09. 14:32

A biztonságos közlekedés érdekében a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya december 9-ére, csütörtökre virradó éjszaka megelőző jelleggel síkosság mentesítő anyagot juttatott ki a kezelésében lévő teljes úthálózatra.

A munka éjjel két órakor kezdődött, valamennyi erre alkalmas munkagép elindult, összesen 15 jármű végezte a beavatkozást. A napközben megindult havazással egy időben a teljes állomány folytatta a síkosságmentesítést, a munka jelenleg is tart.

A hidakat, felüljárókat, tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmasabb főutakat nagygépekkel, a belvárosi és más városrészek szűkebb utcáit valamint a kerékpárutakat kisebb járművekkel, a buszmegállókat, a hidak, felüljárók járdáit, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel már az éjszakai órákban síkosságmentesítették, szóróanyag kijuttatásával. Napközben folytatódott a munka a szolgáltató teljes gépparkja és a készenlétben lévő teljes személyi állomány folytatta az utak, járdák takarítását.

Az éjszakai alásózásnak köszönhetően reggel nedvesek, de jól járhatóak voltak a Győr-Szol Zrt. kezelésében lévő utak. A napközben elindult intenzív havazás közben a szóróanyag kijuttatása mellett a hóekézés is megkezdődött, a latyakos hókását a gépek tolólapokkal távolították el az aszfaltról. A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoznak.

Fotó: Marcali Gábor

A síkosságmentesítési munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

A Győr-Szol Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén, a rakpartokon több helyen figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás vagy hóesés miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély. Nagyobb hidegben, jegesedés esetén a Győrben található városi tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot a műjégpályán, illetve adventi időszakban a Dunakapu téren lehet űzni.

Fotó: Marcali Gábor

A szolgáltató arra is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Forrás: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr | #havazás | #síkosságmentesítés |