Győr+
2015.11.27. 18:28

Felgyúltak a fények, elkezdődött az Adventi Fesztivál

„Az év legszebb időszaka kezdődik, a keresztény világ Jézus Krisztus születésére készül. Az önkormányzat pedig hosszú ideje arra törekszik, hogy minél meghittebbé, csodálatosabbá varázsolja a várakozást” - hangsúlyozta beszédében Fekete Dávid alpolgármester az Adventi Fesztivál megnyitóján pénteken, a Dunakapu téren.

Látványos bemutatóval készült a Győri Nemak ETO HC csupa győri fiatalból álló táncos csapata az Adventi Fesztivál Dunakapu téri megnyitó ünnepségére: a Regél az erdő ősbemutatót láthatta a kilátogató tömeg.

 

 

Fekete Dávid történelmi lépésnek nevezte a pálya kialakítását. „Számos attrakcióval várunk kicsiket és nagyokat az új helyszínen, valamint a Széchenyi téren is. A győri Közép-Európa egyik legmeghittebb fesztiváljává vált” – tette hozzá az alpolgármester és meghitt készülődést, s áldott, békés karácsonyt kívánt.

 

 

A megnyitót követően felkapcsolták az ünnepi fényeket, díszkivilágításba öltözött a Kossuth-híd is, majd a korcsolyázók birtokba vették a jégpályát.

 

 

A Regél az erdő jégrevüt minden advent vasárnap 16 órakor megnézhetik az érdeklődők, a Széchenyi téren pedig minden nap 18 órakor látható a fényjáték.

A fesztivál programjai ITT érhetőek el.

 

Fotó: O. Jakócs Péter