Örömkönnyes kvalifikáció

Kijutott a győri dartsos az angliai világbajnokságra

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2021.11.22. 19:47

Ihász Veronikának sikerült az, ami korábban még egyetlen magyar dobónak sem: januárban ott lesz a World Darts Federation (WDF) londoni világbajnokságán.

A Győri Darts Club kiváló versenyzője éppen egy hónapja nyilatkozta a Győrplusznak, hogy élete álma válna valóra egy világbajnoki részvétellel.

Veronika a harmadik helyen végzett a hétvégén egy rangos csehországi nemzetközi versenyen, így behozhatatlan előnyre tett szert a WDF Kelet-Európai ranglistáján a hölgyek között. Ezzel pedig eldőlt az is, hogy ott lesz januárban az amatőr versenyzőket tömörítő WDF 2022. évi világbajnokságán, amelyet a sportág őshazájában, Angliában rendeznek meg.

„Hihetetlenül boldog vagyok, bár még nem igazán fogom fel, mi történt. Igyekeztem a legjobb tudásom szerint játszani Prágában, és az elődöntőig csupán egyetlen leget buktam, jó játékkal és nagyon jó kiszállókkal.”

„Aztán a döntőbe jutásért – nincs mit szépíteni – nagyon elvert a világelső angol Deta Hedman. Deta sportemberi nagyságát jelzi, hogy a meccs után a férjemet utánam küldte azzal, hogy beszélni akar velem. Ők ugyanis már akkor kiszámolták, hogy kijutottam a vb-re. Deta tehát odahívott magához, és azt mondta, hogy a játékom alapján nekem már régóta ott lenne a helyem a világbajnokságokon, és hozzátette azt is: kívánja, hogy tiszta szívből élvezzem majd a játékot vb-n. Ez a gesztus annyira jól esett, hogy hirtelen nem is tudtam mit mondjak, csak a könnyeimmel küzdöttem” – mondta a Győrplusznak a sikert követően Ihász Veronika.

A WDF versenyét a világ legrangosabb profi darts eseménye, a PDC világbajnokságot követően rendezik meg az angol főváros melletti legendás Lakeside-ban.

Korábban a témában: