Ötvös Csöpi-filmek

Csak semmi pánik

Fotó: filmarchív.hu
Földvári Gabriella
2021.09.13. 12:56

Ötvös Csöpi és Kardos doktor újabb kalandját láthatjuk parádés szereposztásban: Bujtor István, Kern András, Bodrogi Gyula, Zenthe Ferenc és Koncz Gábor szereplésével a Győrplusz Filmklub műsorán a Győr+ Televízióban szeptember 17-én pénteken 19.30-tól.

A Pogány Madonna fantasztikus sikere után Bujtor István forgatókönyvíróként is debütált, a filmet Szőnyi G. Sándor rendezte, a zenéjét Bujtor István öccse, Frenreisz Károly szerezte.

Természetesen ez a film is a Balatonnál játszódik, ahová Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két nagyon fontos dolog miatt utazik, egyrészt hogy kedvtelésének hódolva részt vegyen a Kékszalag vitorlásversenyen, másrészt hogy megszerezze egy bűnbanda elől a II. világháború alatt a Balatonba zuhant repülőgép értékes rakományát. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

Az 1982-ben bemutatott akció-vígjáték egyes jeleneteit az akkori balatoni éjszakai élet központjában, a Marina szállóban forgatták, a filmben láthatjuk a szálloda híres éjszakai revüműsorát is, melyben Medveczky Ilona alakította a dívát.

A filmet szeptember 26-án, vasárnap délután 16 órakor ismételjük meg.

Kapcsolódó témák: #filmklub |