Az osztrák miniszter gratulált a győri gyerekeknek

Győr+
2014.05.23. 10:38

A Győri Kovács Margit Iskola csapata Steinbrunnban küzdött meg a biztonsági olimpia döntőjén való részvételért. A miniszter asszonnyal közös fotó is készült.

A 10-12 éves korosztály számára kiírt feladatok között kerékpáros ügyességi verseny, falmászás, veszélyes anyag szimbólumok kirakása, tűzoltás, elmélet, valamint a vízben tartózkodás szabályairól egy ügyességi versenyszám szerepelt. Az eredményhirdetésig közös játékok, önfeledt szórakozás töltötte ki az időt, profi animátorok segítségével.

 


A díjátadón megjelentek Burgenland tartomány vezetői, sőt Johanna Mikl Leitner belügyminiszter asszony is megérkezett, aki közvetlenségével gyorsan átvette a műsorvezetést az addigi szpíkertől. A győriek kitörő örömmel fogadták, hogy ismét résztvevői lehetnek a Gyermek Biztonsági Diákolimpiának, ahol az osztrák tartományok győztesei mellett megmérkőzhetnek Németország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Olaszország és Románia legjobbjaival.

 


A miniszter asszony, látva a gyerekek őszinte örömét, odajött a csapathoz, beszélgetett a gyerekekkel, majd közös fotót is készítettek. – számolt be Csepi László tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség titkára.