Győr+
2013.06.18. 08:08

Szabó István lesz a jereváni filmfesztivál zsűrielnöke

Szabó István lesz az idei jereváni filmfesztivál játékfilm szekciójának zsűrielnöke közölte Mikael Sztambolcján, a július 7. és 14. között tartandó fesztivál programigazgatója.

 

A zsűri tagja lesz Andrej Plahov orosz filmkritikus, a Kommerszant című napilap tudósítója, Jay Weissberg, a Variety című folyóirat volt munkatársa, számos filmfesztivál zsűrijének tagja, Serge Avédikian örmény származású francia rendező és színész, valamint Tiina Lokk észt forgatókönyvíró, a Summit Filmfesztivál nemzetközi tanácsának tagja idézte Mikael Sztambolcjánt a newsarmenia.ru örmény hírportál.

A dokumentumfilmes szekció zsűrijének elnöke Szergej Lorina orosz filmrendező, az Arany Barack-díj tavalyi kitüntetettje. A Barackmag elnevezésű kisjátékfilm-szekció zsűrijét Edyta Janczak Hiriart francia producer vezeti.

Az Arany Barack filmfesztivált 2004 óta rendezik meg az örmény fővárosban, és a térség egyik legrangosabb mustrájaként tartják számon. Ezalatt az idő alatt számos neves színész és filmrendező, közöttük Tonino Guerra író, drámaíró, valamint Claudia Cardinale és Fanny Ardant neves színésznő is a vendége volt.

A szervezők később hozzák nyilvánosságra, hogy mely filmek indulnak a fesztivál versenyprogramjában.

 

hirado.hu