Az Opelosok jó emberek

Győri autósklub jótékonykodott, két helyre is jutott

Fotó: Opel Club Győr
Havassy Anna Katalin
2021.06.27. 21:29

Nem ritka, hogy autó márkák szerelmesei csoportokat szerveznek, s ahogy telik az idő, baráti társasággá szerveződnek. Közös életérzés, összetartozás, programok és sokszor közös célok is összekötik a tagokat. Most épp az Opel Club Győr tagjai mutatták meg: helyén van a szívük!

Az Opel Club Győr jelenleg 442 tagot számlál, köreikbe a győri és a környékbeli Opel tulajdonosokat várják, hogy közösségé formálódjanak. Kiindulásnak a virtuális térben, de a cél a minél nagyobb taglétszámot megmozgató fizikális találkozások, hogy a valóságban is megismerhessék egymást a márkának hódolók. Túrák, közös főzések, kávézások, autómosások vagy éppen csak órákig tartó beszélgetések jellemzik a csapatot.

S valahogy az is magától értetődik, hogy a klubbon belüli segítség működik, legyen szó akár tanácsadásról, akár szerelésről vagy éppen rögtönzött fuvarról, valaki mindig ott van, hogy segítsen a márkatársnak. Bajtársiasságnak is nevezhetnénk az érzést, hiszen tudják: egy autó mellett is illik kitartani, jóban-rosszban, na meg vallják azt is, senkit sem hagyunk hátra! Indítókábel, vontatókötél és elegendő jókedv mindenkinél alapfelszerelés.

Az győri Opel Club tagjai azonban nem csak a kis közösségükkel törődnek, hanem amikor csak lehet, nemesebb célokért is összefognak. Nem most volt az első eset, hogy jótékony akcióra adták a fejüket. Viszont most két helyre is jutott az adományból, amelyet maguk közötti sütivásárral, ajándéktárgyakra való licitálással és perselyezéssel gyűjtöttek össze. A cél pedig nem más volt, mint hogy a Lurkó Alapítványt és a Győri Állatmenhelyet támogassák.

A Club képviseletében a gyűjtődobozt Pozsgai Péter és Dobra Róbert élő videós közvetítésben bontotta fel, Baráth Adél közreműködésével, s büszkén számolták a forintokat, amelyeket egytől-egyik a klub tagjai adtak össze. A gyűjtés végösszege így 160 ezer forint lett. Az igazságosság jegyében megfelezték az összeget, s a mögöttünk álló héten juttatták el az adományt a célba.

A Lurkó Alapítvány vezetője Zajovicsné Vizer Bernadett meghatódottan vette át a srácoktól a 80 ezer forintot, amelynek segítségével sok-sok gyermek tud egy kicsit jobb és vidámabb körülmények között gyógyulni.

Majd a csapat felkerekedett, jól bevásároltak állateledelből és meg sem álltak az Állatmenhelyig. A sok-sok árva kutyus és cica szerencsére soha nem éhezik, de az opelosokhoz hasonló jó emberek segítségére mindig szükségük van. Így ők is igencsak meghatódtak, amikor meglátták a csomagtartót, tele konzervekkel. Baráth Adél, Pozsgai-Horváth Nikolett, Buga András, Dobra Róbert, Pozsgai Péter és Pozsgai Barnabás pedig mindkét helyen tolmácsolták a márkatársak szívből jövő üzeneteit.

„Soha nem állt távol senkitől sem a segíteni akarás, s ennek nagyon örülünk!” – kezdte Pozsgai Péte r, majd így folytatta.

„Klassz csapatunk van, akikre büszkék vagyunk! Már most is zajlik egy másik akciónk, ahol kupakokat gyűjtünk egy SMA2-es beteg kisfiúnak. Erről beszélgettünk is a Lurkó Alapítványt vezető Bettivel, aki rögtön mondta, hogy nagyon szívesen csatlakoznának ők is a kezdeményezésünkhöz. Ezért is fontos, hogy összefogjunk, mert a jó dolgok csak még jobbakat generálnak. Mi pedig segítünk, ahol tudunk, s nem csak az Opelosoknak!”

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #összefogás |