Győr+
2012.12.23. 12:50

Győrben bővült a londoni éremkollekció

Hatos Gábor olimpikon birkózónk Győrben vehette át Borkai Zsolt MOB elnöktől olimpiai bronzérmét.

Mivel az üzbég Szoszlan Tyigijevet utólag doppingvétségen érték Hatos Gábort illeti a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának harmadik helye. Az érem megérkezett Magyarországra, amit 2012. december 23-án Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adott át a sportolónak.

 

A ceremónián az elnök úgy fogalmazott, Hatos Gábor becsületesen küzdött, ezért megérdemli a neki járó érmet. Borkai Zsolt gratulált a birkózónak, és azt kívánta, hogy ugyanilyen becsületesen és odaadással készüljön a jövőben is, és a világversenyek eddigi bronzérmei után akár még fényesebb érmeknek is örülhetünk a későbbiekben.

 

 

Az érem átadása után Hatos Gábornak játszották a Magyar Himnuszt. Az olimpikon elmondta, miközben hallgatta, végigpörgött szemei előtt egész pályafutása. Hozzátette, nagyon büszke a bronzéremre, amit – úgy érzi – kiérdemelt a rengeteg munkával, amit elvégzett. A sportoló köszönetet mondott a sportvezetőknek azért, hogy még az ünnepek előtt átvehette az érmét, és ezzel még szebbé tették neki a Karácsonyt.

 

Hatos Gábor érme a hatodik magyar bronz a Londoni Olimpián. Csapatunk emellett nyolc aranyat és négy ezüstöt, összesen 18 érmet szerzett, és a nemzetek közötti rangsor kilencedik helyén végzett.

 

Papp Zsolt

FOTÓ: O. Jakócs Péter