A Halhatatlanok Társulatába szavazták Bede-Fazekas Csabát

Hajba Ferenc
2021.05.31. 21:03

Bede-Fazekas Csabát választották be az idén a Halhatatlanok Társulatába, a legjobb férfi operaénekes kategóriában. Az lábnyoma is oda kerül tehát a pesti sétányra.

Bede-Fazekas Csaba maga Győr – mondta méltatásában, a Halhatatlanok Társulatának képviseletében Szinetár Miklós, aki pár perce jelentette be nyilvánosan a döntést. A Halhatatlanok Társaságát a Magyar Televízió egykori kulturális stúdióműsorának a szerkesztői, Szegvári Katalin és Érdi Sándor hozta létre. A társulat örökös tagjait a nagyközönség választja meg, azok közül, akik sokat tettek a magyar kultúráért, művészetért, s a társadalomért. Az új tagok cipőlenyomatát a Nagymező utcai Operettszínház előtt kiszélesített sétányán helyezik el.

A férfi operaénekes kategóriában az idén a Győri Nemzeti Színház Kossuth-díjas művészét, Bede Fazekas Csabát szavazta be a közönség a Halhatatlanok Társaságába.

Fotó: Győri Nemzeti Színház

A Győrött otthonra találó 87 éves művész játszott már szinte minden szerepkörben, elénekelte a zeneirodalom legnagyobb bariton szerepeit, de prózai művekben, drámákban is emlékezetest alkotott. A világ több operaszínpadán énekelt.

Gratulálunk Bede-Fazekas Csabának!

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház |