Dunaszerdahelytől Kuopióig

Testvérvárosi körkép

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.05.24. 15:04

Hírcsokor: ez történt a héten Győr testvérvárosaiban. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket.

Brassóban múlt héten folytatódott az oltási akció, és most szombaton is regisztráció nélkül lehet oltakozni, ezúttal az olimpiai korcsolyapályán. Dunaszerdahelyt érintő hír, hogy Szlovákiában enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok, növekszik a látogatók megengedett létszáma. Colmarban a nyári szünidőre kulturális és sportprogramokat kínálnak a 18 év alattiaknak.

A koronavírus-vakcina első adagjával beoltottak száma Wuhanban mára meghaladja a 6 milliót, ezzel a városban a 18 év feletti lakosság oltási aránya elérte a 62 százalékot.

Ingolstadtban eddig 63.600 fő kapta meg az első oltását, közülük 12.300-an a másodikat is. Az átoltottság (egy oltás tekintetében) így már 46 százalék. Itt, ahogy Erfurtban és Sindelfingenben is több enyhítés lépett életbe, több szolgáltatás is megnyitott, amelyeket többnyire csak negatív koronavírusteszttel lehet igénybe venni.

Június 13-án tartják az önkormányzati választásokat Finnországban, így Kuopióban is. A választópolgárokat előzetesen tájékoztatják a szavazás biztonságos módjáról, mert a koronavírus miatt külön intézkedéseket hoznak a szavazóhelyiségekre vonatkozóan. Nof Hagalilban kísérleti jelleggel elindult az elektromos városi autók programja, Galileában a városi járőrautók helyett fognak elektromos autókat használni. Győrhöz hasonlóan Nyizsnyij Novgorodban is elindult a virágosítás, 275 ezer virág fogja díszíteni Avtozavodszkij körzet utcáit a város 800. évfordulóján.

A „helyi önkormányzatok gyöngyei” versenyen megosztott első helyet nyert Jacek Jaskowiak, Poznan polgármestere és Wojciech Szczurek, Gdynia polgármestere. Ugyanezen versenyen Poznan városa harmadik helyet ért el az önkormányzatok között saját kategóriájában.

A fenti nyitóképen: Poznan főtere (Fotó: pixabay)

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi partnerség |