Csikk- és szemétszedés a Kuopio Parkban

Németh Boglárka
2021.04.24. 14:00

Dr. Szálasy László, önkormányzati képviselő vezetésével tisztították meg az adyvárosi Kuopio parkot a Fidelitas győri vezetői és lelkes önkéntesek szombat délelőtt.

A GYHG biztosította a zsákokat és a kesztyűket, amiket a képviselő osztott ki, a szemétszedők kis csoportjában, pedig kollégánk, Tallós Balázs is feltűnt.

Volt olyan, aki hulladékszedő csipesszel vette fel a harcot az eldobott cigarettacsikkekkel szemben. Az önkéntesek nagy részét felháborította, hogy a legtöbb helyen a szemeteskukák mellett volt a legtöbb csikk, a fűben pedig jó néhány helyen hevert elszórva, főként papírhulladék.

Dr. Szálasy László a Győrplusznak elmondta: nem ez az első ilyen akció, de nagy szükség van a közösségi összefogásra, hogy megmentsük a bolygót. Két nappal a Föld napja után pedig arról is beszélt, hogy sokan panaszkodnak neki a csikkek és a szemét miatt, viszont a legtöbb, amit tehetünk, hogy már el sem dobjuk. Majd 3 órán át gyűjtötték a zsákokat, amit a GYHG szállított el.

A Fidelitas győri elnöke, Dr. Lukovics-Németh Bernadett is lelkesen hajoldozott a szemétért és hozzátette: az akcióval a környezet megtisztítása mellett a példamutatás is cél volt.

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #szemétszedés |