Pannon-Víz Zrt.

Interaktív kiállítás a Föld napján

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.04.22. 15:51

Interaktív kiállítást szervezett a Pannon-Víz a Föld napja alkalmából. Az élményfürdő előtti placcra települt ki a cég, ahol Csövit, az aligátorteknőst is meg lehetett nézni, vagy épp patkányokat simogatni. Azt is bemutatták, mik a legmeglepőbb dolgok, amiket a csatorna hálózatból szedtek ki, a környezetbarátok pedig a szerencsekereket is megforgathatták. Az eseményre a város vezetői is kilátogattak, a Győrplusz Rádió pedig élőben biztosította a legjobb dallamokat.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta: fontos a környezet és azon belül a víz védelme, továbbá, az, hogy gyerekek ezt minél hamarabb megtanulják.

Szeles Szabolcs alpolgármester, néhány tárgyat meg is örökített és megcsodálta a Pannon-Víz fejlett technikáját. Azt mondta XXI. századi megoldások kellenek ahhoz, hogy a város csatornarendszere a klímaváltozás szélsőségeit követve fejlődni tudjon, de a győri vállalat rálépett a fejlődés útjára.

Rácz Attila a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, lényeges, hogy a győriek megértsék: a csatornahálózat tisztasága közös ügy. Bár azt is tudják, miben kell fejlődni, fontos, hogy ezt a városlakókkal együtt tegyék.

Az eseményről a Győr+ Rádió élőben jelentkezett. A legkisebbek pedig, ha ügyesen pörgették meg a Pannon-Víz szerencsekerekét- a környezettudatosság jegyében- egy kulacsot és sok-sok hasznos tanácsot, valamint élményt is nyerhettek.