#autizmusvilagnap2021gyor

Töltsük meg kék fotókkal a virtuális teret!

Földvári Gabriella
2021.04.01. 17:57

Győr idén is csatlakozik a Ragyogj kékben kezdeményezéshez, így április 2-án, pénteken este, az autizmus színébe, kékbe öltözik a Jedlik Ányos híd és az Audi Aréna.

Az autizmus világnapján,  április 2-án a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének Autista Gyermekeket segítő csoportja felhívással fordul a győriekhez.

Azt kérik, hogy idén a kék séta, futás, kötés hosszát ne kilométerekben mérjük, hanem a fotók mennyiségében. Aki csatlakozni kíván a kezdeményezéséhez, ezen a napon öltözzön kékbe és készítsen magáról egy fotót, vagy keressen egy korábbi, az autizmus világnapján készült fényképet és töltse fel a következő közösségi oldalra: facebook.com/Magyar-Vöröskereszt-Autista-Gyermekeket-segítő-csoportja-1876569189124199.

Magyarországon körülbelül ‪160 ezer ember él autizmussal, és minden 15. család érintett. Ezen a napon Árnics Katalinra is emlékezünk, aki a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének autizmussal élő gyermekeket támogató csoportjának vezetője volt. Hosszú évek óta azon munkálkodott, hogy Győrben több színtéren segítse az autizmussal élő gyermekeket, családjukat, az őket körülvevő környezetet és a szakembereket. Többek mellett szervezte az autizmus világnapjának helyi programjait, a kékkötést, színházi és koncertelőadásokat az érintetteknek. Egész életében a sérülteket elfogadó gondolkodás megteremtésén dolgozott.

Kati munkáját, szellemiségét férje, Kurcsis László szeretné folytatni, azonban a járvány miatt idén sem lehet személyesen ünnepelni a világnapot, melynek célja minél szélesebb körben felhívni a társadalom figyelmét az autizmussal élők nehézségeire és egyre növekvő számukra. 

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #autizmus világnapja | #öltözz kékbe |