Győr+
2011.11.18. 14:06

Győri összefogás egy nyugdíjas pedagógusért

Egy 75 éves győrszentiváni asszony azzal kereste fel a körzeti megbízottat, hogy ellopták a pénzét. A macskáival együtt, elhanyagol környezetben élő nyugdíjas pedagógus érdekében sokan összefogtak a városban.

Stók Zsolt. törzszászlós körzeti megbízott a helyszínelés során meglepődött azon, hogy a asszony – akinek több százezer forint megtakarított pénzét lopták el – .milyen elhanyagolt körülmények között lakik. Nem fűtötte a lakását, a ház és az udvar évek óta felhalmozódott szeméttel volt tele.

Az egyedül élő asszony a rendetlenség ellenére kiigazodott az otthonában, egy „szűk ösvényt” alakított ki a lomok között, melyen közlekedni tudott. A törzszászlós a kaotikus állapotok láttán segítséget hívott.

A győrszentiváni polgárőrök és a Büchl Hungária KFT támogatásával pénteken reggel láttak neki a felhalmozott lomok kipakolásának. A cég konténereket bocsátott a „hulladékkomandósok” rendelkezésére, s talicska és műanyag ládák segítségével kezdték meg a nagytakarítást.

A körzeti megbízott a győrszentiváni részönkormányzatnak is jelezte az esetet, a testület az idős asszonyt ezután napközi otthonos ellátásban részesíti.