Rómer Ház

Rómer Ház: Megújul a környezet, de viszik tovább az értékeket

Fotó: Marcali Gábor
Papp Zsolt
2021.03.16. 09:37

A szervezők a régi értékek továbbvitelével és több újdonsággal is készülnek a járvány utáni időszakra. Miközben zajlik a Nefelejcs köz felújítása, a Rómer Házban belső munkálatok kezdődtek.

„Bár a kulturális intézményeinket be kellett zárnunk a járványhelyzet miatt, ez lehetőséget teremtett a tervezésre is. Annak érdekében döntöttünk a felújítás mellett, hogy amikor újra megnyithat a ház, egy tisztább és még kellemesebb környezet fogadja a fiatalokat” – válaszolta kérdésünkre dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Kiemelte, a csapat lényegében nem változik, erre Csurák Erzsébet, a Rómer Ház vezetője és Takács Krisztián programigazgató személye a garancia. Mint mondta, fontosnak tatja, hogy a nem mainstream zene is teret kapjon a városban, mert arra is nagy az igény.

Csurák Erzsébet hozzátette, megújul a környezet, lesznek új tartalmak, de nagyon fontos szempont a régi értékek továbbvitele.

Mint mondta, az összművészeti jelleg megmarad, ahogy a könnyűzenei klubkoncertek és a jazzestek is, De jobb lesz a hangzás, mint ahogy a népszerű mozi kép- és hangminősége is. A belső udvar továbbra is fontos helyszín marad, emellett pedig a most megújuló Nefelejcs közben is lehetőség nyílik majd hangulatos térkoncertekre.

„Bízunk benne, hogy mielőbb újra lehetőség lesz a programok megtartására, mert a célunk, hogy megtöltsük kultúrával a Rómer Házat – hangsúlyozta Takács Krisztián.

A programtervek között győri, illetve magyar élvonalbeli előadók koncertjei, pszichológiai témájú előadások, kvízestek, improvizációs színházi előadások, könyvklub, design workshopok, illetve elektronikus zenei estek is szerepelnek, és természetesen a nagy népszerűségnek örvendő nyár esti koncertekkel is találkozhatnak majd a fiatalok.

A Rómer Ház belső felújítása várhatóan egy hónap alatt készül el, s ezzel párhuzamosan az épületet övező Nefelejcs köz felújítása is zajlik. Itt nemcsak a burkolat cseréje történik meg, de lehetővé válik a térről nyíló ispita épület akadálymentes megközelítése, valamint sor kerül a Rómer Ház melletti terasz kialakítására is. A felújítás hozzájárul a Rómer Ház kapuinak szélesebbre nyitásához, külső helyszíni programok és koncertek színvonalas lebonyolításához.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #szórakozás |