Felsőoktatás

Nyitott Kapuk helyett Online egyetemválasztó

Grafika: Városi Diák Fórum
Győr+
2020.12.15. 12:27

Azért, hogy a továbbtanulni vágyók ne maradjanak információk nélkül, a Városi Diák Fórum egy új kezdeményezést indított el az online térben.

A koronavírus járvány miatt ebben az évben elmaradnak az ilyenkor szokásos Nyitott Kapuk rendezvények a felsőoktatási intézményekben.

A továbbtanulni szándékozó fiatalok azonban így sem maradnak információ nélkül. A Városi Diák Fórum elindította az országos online egyetemválasztót, a sorozat kedd este 19 órától a Corvinus Egyetemtől jelentkezik.

A járvány idején sem a nyitott kapuk rendezvényeket, sem pedig az Educatio kiállítást nem lehet megtartani. Azért, hogy a továbbtanulni vágyók ne maradjanak információk nélkül, a Városi Diák Fórum egy új kezdeményezést indított el az online térben.

„Az országos online egyetemválasztó lényege az, hogy az interneten keresztül közvetítünk egy műsort, melyben egy moderátor beszélget egy már az intézményben tanuló hallgatóval, aki mesél az adott egyetem képzéseiről, egyetemi életéről és a szabadidős tevékenységek lehetőségeiről” – mondta a Győr Plusznak a VDF elnöke.

„A beszámoló után kérdéseket is fel lehet tenni, így mindenki megtudhatja azt, amire kíváncsi az egyetemmel kapcsolatban” – tette hozzá Boncsarovszky Péter.

A sorozat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indult, kedd este pedig a Corvinus Egyetemről jelentkezik az online program. „Az a tapasztalat, hogy egyre többen követik az online egyetemválasztót, ha sokan vagyunk, még több infó jut el az érintettekhez” – emelte ki az elnök. A sorozat a következő hetekben is folytatódik, a Széchenyi István Egyetemre is eljut majd az online egyetemválasztó, azért, hogy minél több fiatal választhassa a győri campust.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos