Győri Audi ETO KC

Újabb döntetlen a kézilabda Bajnokok Ligájában

Fotó: Győri Audi ETO KC
MTI/GYőr+
2020.09.27. 17:42

A moszkvai 27-27 után vasárnap délután ismét idegenbeli döntetlent játszott a kézilabda BL-ben Danyi Gábor csapata.

A címvédő Győri Audi ETO KC 25-25-ös döntetlenre végzett a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Brest Bretagne Handball – Győri Audi ETO KC 25-25 (12-12)

Már az első játékrészben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt a szünetre is egál ellással vonultak le a csapatok. A második félidő hajrájára aztán ötgólos előnyt dolgoztak ki a franciák: az 53. percben 24-19 volt a Brestnek.

Innen kezdte meg a felzárkózást az ETO, amelynek az utolsó percben akár a győzelemre is lett volna esélye. Az utolsó támadást viszont a Bretagne vezethette, szerencsére a hazaiak lövése elakadt a győri sáncon. Pontosztozkodással zárult a találkozó.

Görbicz Aniták így is rekordot jelentő 40 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, amely 2018 januárja óta tart.

A mezőny legeredményesebb játékosa a házigazdákat erősítő szlovén Ana Gros volt, aki 15 lövésből tíz gólt szerzett. A győrieknél Lukács Viktória, Estelle Nze Minko és Anne Mette Hansen egyaránt négy találattal zárt. A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással, három győri siker mellett ez volt a második döntetlen.

 A jövő hétvégén szünet lesz a BL csoportkörében, az egy győzelemmel és két döntetlennel álló ETO legközelebb október 10-én lép pályára, amikor a dán Odense HB együttesét fogadja.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |