Egészségben, boldogságban

Anna napi gyermekáldás

Fotó: Szentlélek Média
Zombai-Kovács Ákos
2020.07.30. 16:56

Régi hagyomány a győri Szentlélek-templomban, hogy a Szent Anna-ünnepéhez legközelebb eső vasárnapi szentmisén külön áldásban részesülnek a gyermekek.

Szent Anna Szűz Mária édesanyja, és Jézus Krisztus nagyanyja volt. Az ünnepen, július 26-án több, mint hatvan kisgyermek és fiatal járult az oltárhoz. Benkovich Ferenc atya, a Szentlélek Plébánia plébánosa megáldotta őket és Szent Annát ábrázoló képecskével ajándékozta meg őket.

A gyermekáldás célja a Jóisten segítségét és közbejárását kérni annak érdekében, hogy a fiatalok egészségben és boldogságban tudjanak felnőni.

Forrás: Szentlélek Média

Vasárnap, Szent Anna napján gyermekáldást tartottak a győri Szentlélek templomban. A program régi hagyomány a marcalvárosi templomban, ahol idén már 33. alkalommal áldották meg a fiatalokat. A Szentlélek templom plébánosa, Benkovich Ferenc még fiatal papként, az orsolyitáknál találkozott a gyermekáldás intézményével, később, ezt honosította meg a győri plébánián is. A gyermekáldás célja a Jóisten segítségét és közbejárását kérni annak érdekében, hogy a fiatalok egészségben és boldogságban tudjanak felnőni. A vasárnapi gyermekáldásra családokkal telt meg a Szentlélek templom.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #Győri Egyházmegye | #vallás |